Gå videre til innhold
Nye Ford Puma kan «se rundt svinger» og advare om farer

Pressemelding -

Nye Ford Puma kan «se rundt svinger» og advare om farer

Nye Ford Puma advarer deg om mulige farer i veibanen som du ikke ser. Den nye teknologien er basert på kommunikasjon mellom biler, og er et viktig skritt for å gjøre deg tryggere når du kjører bil.

Som første Ford-modell får den nye mild hybrid-SUVen Ford Puma - som standard - et helt nytt system for fareadvarsler som kan gi informasjon om viktige situasjoner, før de blir synlige for sjåføren eller bilens sensorer, som for eksempel rundt en sving.

Varslingssystem for lokale farer mottar informasjon direkte via bilens modem, FordPass Connect, fra lokale myndigheter, nødetater og andre kjøretøy koblet opp mot den samme «skyen». Det kan varsle om alt fra mennesker eller dyr i veibanen til ulykker, ras eller spesielt vanskelige kjøreforhold.

Stort og viktig skritt fremover

- Det som gjør dette systemet annerledes er at alle bilene er koblet opp mot den samme "skyen". Det er ikke noe behov for noe tredjeparts programvare. Dette er et stort og viktig skritt fremover. Advarslene er konkrete, spesifikke og tilpasset for å gi deg en tryggest mulig kjøretur, sier direktør for produktutvikling i Ford Europa, Joerg Beyer.

Norgesklar mild hybrid kompakt-SUV med klassens største bagasjerom

Nye Ford Puma, som straks er klar for det norske markedet, tilbys i Norge i to utstyrsnivåer, den sportslige Puma ST-Line og den stilige Puma Titanium. Mild hybrid-systemet fungerer som en motor som sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker lagret energi til å gi bilen ekstra dreiemoment, opptil 240 Nm, ved akselerasjon. Det bidrar til opptil 9 % redusert drivstofforbruk og bedre ytelse. Den nye kompakt-SUVen har også klassens største og smarteste bagasjeromsløsning.

Henter informasjon direkte fra andre bilers systemer

Det som utløser varslingen, er informasjon sendt fra tilkoblede biler som ligger foran deg i veibanen.

Det kan være alt fra informasjon om at kollisjonsputa har blitt utløst i disse, til at nødlys er aktivert eller at vindusviskerne brukes. Mens tidligere varslingssystemer i stor grad har basert seg på at sjåførene i bilene foran selv la inn informasjon, gjør Fords nye varslingssystem for lokale farer dette av seg selv.

Advarslene blir synlige i bilens instrumentpanel hvis hendelsene foran i veibanen er relevant informasjon for sjåføren. Desto flere biler som er knyttet opp mot nettverket, desto mer effektivt er systemet. 

Skal introduseres i 80 % av Fords personbiler i løpet av året

Også informasjon fra veimyndighetene, databaser hvor ulykker blir registrert og andre rapporter fra trafikken blir fortløpende lagt inn i systemet for å gjøre at du får informasjon dersom noe har oppstått rundt neste sving.

Teknologien som først kommer i den nye mild hybrid kompakt-SUVen Ford Puma, skal i løpet av året bli gjort tilgjengelig i hele 80 % av alle Fords personbilmodeller.

Informasjonen som sendes ut kan brukes til å advare de som kjører andre bilmerker, og motsatt.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no