Gå videre til innhold
​Nå kommer Puma og Fiesta EcoBoost hybrid med ny automatgirkasse

Pressemelding -

​Nå kommer Puma og Fiesta EcoBoost hybrid med ny automatgirkasse

Nå kommer Ford Puma og Ford Fiesta EcoBoost hybrid med en ny 7-trinns automatgirkasse. I tillegg til redusert drivstofforbruk, får sjåføren ekstra kjøreglede med det elektriske dreiemomentet som hybridteknologien gir.

Den nye 7-trinns automatgirkassen fås både til Puma og Fiesta 1.0-liters EcoBoost hybrid, og gjør det enda enklere å kjøre ved mye start og stopp eller i bytrafikken. De raske og sømløse girskiftene skjer hele 4% raskere enn for Puma med automatgir uten hybrid.

– Vi vet at mange norske kunder ønsker en hybrid-drivlinje og automatgir, og er veldig glade for å kunne tilby dette. Automat gjør bilen enda behageligere å kjøre, samtidig som du drar nytte av de mange fordelene hybrid-teknologien har, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Puma 1.0-liters EcoBoost hybrid med 155 HK og den nye automatgirkassen akselererer fra 0 - 100 km/t på 8,7 sekunder. Bruker du sport-moduset i Puma velger den lavere gir for en enda mer sportslig kjøreopplevelse.

Du kan også overstyre automatgirkassen med egen girhendler ved rattet på Puma ST-Line og ST-Line Vignale-varianten.

5% lavere drivstofforbruk og bedre dreiemoment

Drivstofforbruket for Fiesta og Puma Ecoboost hybrid er 5% lavere enn med de sammenlignbare 1.0-liters EcoBoost-bensinvariantene av de to bilmodellene.

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje leverer mye krefter og respons. Systemet fungerer ved at en elektromotor sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker lagret energi i det 48 volts batteriet - til å gi bilen ekstra dreiemoment med opptil 20 Nm ved akselerasjon, og leverer også redusert drivstofforbruk.


Køkjøringsfunksjon og fjernstart av bil fra mobilapp

Med den nye 7-trinns automatgirkassen har bilen fullt ut nytte av Stop & Start-teknologien ved bruk av adaptiv cruisekontroll. Bilen kan stoppe helt opp når køen stopper og automatisk kjøre videre om stoppet ikke varer mer enn 3 sekunder. Med FordPass-appen kan du også starte opp bilen fra mobilen.

Best bagasjeromsplass i klassen

Med sine innovative løsninger har Ford Puma et av klassens største og smarteste bagasjerom. Du har opptil 456 liter til rådighet som kan utnyttes på en rekke måter. Geniale Ford MegaBox gir et dypt oppbevaringsrom på opptil 80 liter under gulvet i bagasjerommet. Dette oppbevaringsrommet gjør at du kan frakte produkter tilsvarende to golfbager på høykant, eller planter som er 115 cm høye.

Ford Puma EcoBoost hybrid og Ford Fiesta EcoBoost hybrid er to av i alt 17 elektrifiserte modellvarianter som Ford introduserer i Europa i løpet av 2021.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no