Gå videre til innhold
Nye Ford Puma får toppscore i Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Ford Puma får toppscore i Euro NCAP

Fords nye, kompakte mild hybrid SUV, Puma, har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige og - nå enda strengere - kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP som ble introdusert i 2018. Dette er den femte Ford-modellen som oppnår dette i 2019.

- Nye Puma forebygger ulykker. Den beskytter deg om du innblandes i en ulykke og bremser også av seg selv for å unngå at nye ulykker følger. Året har virkelig vist at Ford fremdeles er å anse som en av de aller sikreste bilmerkene, sier en stolt administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bare i løpet av de siste ukene har også den nye 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid og den nye ladbare SUV-en Ford Kuga oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstestprogram.

Også nye Ford Focus og Mondeo har fått 5 stjerner etter at de nye reglene ble innført.

Nye Puma får høy poengscore for beskyttelse av voksne og barn i bilen og toppscore i sidekollisjonstesten. Teknologier som antikollisjonssystem, intelligent hastighetsholder og den videreutviklede filsentreringsassistenten, høstet også positiv tilbakemeldinger.

- Enestående i sitt segment

Ved hjelp av hele 12 ultrasoniske sensorer, tre radarer og to kameraer plassert rundt bilen kommer nye Ford Puma med en rekke Ford Co-Pilot360-førerassistanseteknologier. Disse gjør kjøreturen både trygg og enkel.

- De mange teknologiene er helt enestående i segmentet. Alt fra trådløs lading av mobiltelefonen til køassistenten sørger for å gjøre kjøreturen med Ford Puma til en praktisk, komfortabel og intuitiv opplevelse, sier Berg.

Mild hybrid-systemet gir lavere drivstofforbruk og bedre ytelse

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje, som blir introdusert i nye Ford Puma, leverer mye krefter og rask respons. Mild hybrid-systemet fungerer også som en motor som sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker lagret energi til å gi bilen ekstra dreiemoment, lavere drivstofforbruk og bedre ytelse.

Best plass i klassen

Nye Ford Puma har også det største og smarteste bagasjerommet i klassen. Den gir opptil 456 liter til rådighet kan benyttes på en rekke måter. Ford Puma kommer med den smarte og innovative bagasjeromsløsningen Ford MegaBox, som gir et dypt og svært fleksibelt oppbevaringsrom - under gulvet i bagasjerommet - på opptil 80 liter.

8 Ford-personbilmodeller med toppscore i Euro NCAP

Nye Puma er en av i alt 8 personbiler fra Ford som har fått toppscore i EuroNCAP:

Ford Puma – 2019

Ford Kuga – 2019

Ford Explorer Ladbar hybrid – 2019

Ford Mondeo – 2019

Ford Focus – 2019

Ford Fiesta – 2017

Ford Galaxy – 2015

Ford S-MAX – 2015

De sikreste bilvalgene

Euro NCAP har utviklet ratingsystemet med stjerner for å gjøre det enkelt for forbrukerne å velge de sikreste bilvalgene innenfor de forskjellige segmentene. 5 stjerner er det beste resultatet.

Testene som bilmodellene utsettes for gjenspeiler - på en forenklet måte - ekte ulykkessituasjoner som kan forårsake både død og skade for de i bilen eller andre medtrafikanter.

Antall stjerner viser hvor bra en bil gjør det i testen, og hva produsenten tilbyr av sikkerhetsutstyr for alle forbrukere i Europa.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no