Gå videre til innhold
Nye Ford Focus roses av EuroNCAP for selvkjørende teknologier

Pressemelding -

Nye Ford Focus roses av EuroNCAP for selvkjørende teknologier

Nye Ford Focus får ros av det uavhengige kollisjonstestprogrammet EuroNCAP for sine førerassistanseteknologier. Det skjedde da EuroNCAP for første gang testet egenskapene til en selvkjørende bil hos ADAC i Penzing, Tyskland.

Nye Focus ble valgt ut på bakgrunn av sitt omfattende og avanserte spekter av førerassistanseteknologier. Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere, mer komfortabel og mindre krevende. Ford Focus fikk tidligere i år toppscore med 5 stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest.

EuroNCAP: Tryggere biltur med Ford Focus førerassistanseteknologier

- Ford Focus har en bred kombinasjon av førerassistanseteknologier som gjør bilturen tryggere, samtidig som den sikrer at sjåføren er på vakt og kan ta nødvendige grep om noe skulle skje, sier generalsekretær i EuroNCAP, Michiel van Ratingen.

Testen er et ledd i et nytt initiativ som er utformet for å gi kunder en bedre forståelse av fordelene med de moderne førerassistanseteknologiene.

EuroNCAP evaluerte den adaptive cruisekontrollen med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering. Systemene hjelper sjåføren med å holde avstand, å holde plassen i feltet og kan automatisk justere bilens fart ved å lese skiltene for fartsgrense. Systemene bruker også informasjon fra bilens navigasjonssystem.

- Hovedutfordringen med å utvikle denne type systemer er å holde sjåføren informert om alle tenkelige og utenkelige situasjoner for at de hele tiden skal føle at de har full kontroll over kjøretøyet. I nye Ford Focus har vi et co-pilot-system som gjør dette for deg, men som aldri oppmuntrer sjåføren til å ta blikket vekk fra veien, sier ansvarlig for selvkjørende biler i Ford Europa, Thomas Lukaszewicz.

For flere bilder, video og mer informasjon om nye Ford Focus: KLIKK HER

I testen ble det vurdert hvordan bilen oppfører seg når den nærmer seg saktegående trafikk. Også styringsstøtte og filsentreringen av bilen etter en unnamanøvrering i eget veifelt og i en S-sving ble evaluert.

Nye Focus viste ifølge testene god balanse mellom å være til hjelp for sjåføren og gi følelsen av full kontroll over bilen. Systemene fungerte samtidig slik at sjåføren ikke gjorde seg for avhengig av teknologien.

En rekke andre avanserte teknologier

Nye Ford Focus kommer også med en rekke andre avanserte førerassistanseteknologier som:

  • Fords Adaptive LED-lyssystem med et avansert kamerasystem
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Fords første Head-up-display som tilbys i Europa
  • Unnamanøverassistent
  • Anti-kollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing

Nye Ford Focus er nå til salgs over hele Europa. Den kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, blant annet som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Med de forskjellige variantene vil interiøret i bilen endre seg fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale, sporty karbonfiber og røde sømmer i ST-Line til røffere tekstilvalg og overflater i Focus Active.

Nye Ford Focus kommer både som 5-dørs og som en meget romslig stasjonsvogn.


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no