Pressemelding -
Nye Ford Focus med unik lysteknologi som hjelper deg i høstmørket
Den unike teknologien på nye Ford Focus justerer kontinuerlig kjørelyset så veibanen til enhver tid er best og riktigst mulig lyst opp i mørket.
Ford er den første bilprodusenten som introduserer den nye og unike lysteknologien. I tillegg til å bruke GPS, leser den trafikkskilt og veimerking.
Fords adaptive LED hovedlys kommer med et nytt kamerabasert prediktivt kurvelyssystem som leser svinger og veimarkeringer opptil 65 meter foran bilen og tilpasser lyset deretter. I tillegg kan systemet se veiskilt som stoppskilt og rundkjøringskilt og justere lyset for maksimale lysforhold.
Kommer du for eksempel inn i en rundkjøring blir lysstrålen bredere slik at du lettere ser eventuelle fotgjengere eller syklister på fortauet ved siden av.
Skal bli like lett å kjøre i mørket som på dagtid
- Drømmen er å gjøre det like lett å kjøre i mørket som på dagtid. Med denne teknologien er vi på god vei til å nå det målet. Selv om GPS og bilens kartverk er en svært god kilde til informasjon, gjør avlesningen av trafikkskilt at du får enda bedre informasjon om kjørebanen foran deg, sier ingeniør med spesialitet innenfor lysforskning i Ford Europa, Michael Koherr.
Årlig endres kjøremønsteret på hele 15% av europeiske veier. Det gjør at GPS-systemet alene ikke er nok til å forutse hvordan den mørklagte veibanen foran sjåføren til enhver tid ser ut.
Ved å lese av både trafikkskilt og veimerking registrerer bilen en sving lenge før sjåføren svinger på rattet, også når veibanen ikke stemmer overens med kartdataene i bilens GPS-system.
Frontkameraet til nye Ford Focus jobber også sammen med førerassistanseteknologien som hjelper sjåføren å holde bilen midt i sitt kjørefelt og avstanden til bilen foran. Systemet leser også trafikkskiltene, og kan sammen med bilens navigasjonssystem tilpasse farten etter gjeldende hastighetsbestemmelser.
8 av 10 redde for å kjøre i mørket
Ifølge en undersøkelse Ford har foretatt blant mer enn 5000 europeiske sjåfører i Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia, oppgir hele 81% av disse at de er redde for å kjøre i mørket.
Ifølge ekspertene er det faktisk hele tre ganger så stor risiko for å komme ut for en trafikkulykke med dødelig utgang om natten. Spesielt fotgjengere er utsatt. Ifølge Statens Vegvesen ble 48 fotgjengere drept i perioden 2012-2017. Av disse var det 30 som ikke brukte refleks.
Fords adaptive LED hovedlys blender også automatisk ned for motgående kjøretøy. Studier viser at dette aktiverer fjernlys opptil ti ganger oftere enn når det skrus på manuelt.
Ford utvikler nå en ny type teknologi hvor et infrarødt kamera ser både fotgjengere, syklister og større dyr i mørket på opptil 120 meters avstand.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.