Gå videre til innhold
Her er prisene på nye Ford Focus

Pressemelding -

Her er prisene på nye Ford Focus

En av Norges aller mest populære mellomstore familiebil gjennom tidene kommer i ny drakt. Her er prisene på nye Ford Focus som kan by på mye mer plass enn dagens versjon og som er proppfull av avansert teknologi.

Verdensnyheten, som hadde premiere tirsdag i forrige uke, vil bli den mest teknologisk avanserte modellen i segmentet.

- Vi er overveldet over den flotte mottakelsen nye Ford Focus har fått både i norske medier og i verden for øvrig. Det er en modell som er helt i toppsjiktet blant de mest populære bilene i Norge de siste 20 årene. Nesten 53 000 nye Ford Focus har blitt solgt siden modellen ble introdusert i 1998. Det forplikter Ford å levere en bil som nok engang skal sette standarden i klassen – og det gjør den til gangs, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Nye Ford Focus kommer i hele fem forskjellige varianter skreddersydd ulike målgrupper. Alle variantene fås både som 5-dørs og stasjonsvogn. Her kan du velge mellom en godt utstyrt Trend-variant, en moderne og velutstyrt Titanium-variant, en luksuriøs Vignale-modell, den sportslige og senkede ST-Line eller den høyreiste og tøffe Focus Active.

Alle versjonene er forventet til Norge i løpet av sommeren, foruten Active som lanseres i løpet av 2. halvår i år.

Priser fra 260 000 kroner

Fra kun 260 000 kroner får du nye Ford Focus Trend med en 1-liters EcoBoost-bensinmotor med 100 HK. Legger du på 34 000 kroner får du den råspreke og sportslige ST-Line-versjonen eller den påkostede Titanium-varianten med mye utstyr som standard. Den luksuriøse Vignale-varianten som har det meste av utstyr som standard starter på 326 000 kroner.

Last ned hele prislisten her

Fords nye 1.5-liter EcoBlue dieselmotor er utviklet for å gi mer dreiemoment på lavere turtall og dermed mer krefter.Nye Focus med EcoBlue-motoren og 95 HK får du fra 264 000 kroner. Ønsker du Fords nyutviklede 8-trinns automatgirkasse får du denne i kombinasjon med en 120 HK sterk EcoBlue-motor med den sportslige og rikholdige utstyrspakken ST-Line eller den meget velutstyrte Titanium til 325 000 kroner. Flere motorkombinasjoner vil bli tilgjengelig senere.

Mer plass enn noensinne

Legger du på 10 000 kroner, kan du få den svært romslige stasjonsvognen. Bagasjerommet i nye Focus stasjonsvogn har vokst hele 118 liter sammenlignet med dagens Focus. Med 608 liter er bagasjeromsplassen nå større enn storebror Mondeo og blant de største i segmentet. Også 5-dørs varianten har med sin bagasjeromkapasitet på 375 liter blitt 12 liter større enn dagens modell. Plassen inne i kupeen har også blitt betydelig bedre, både for de som sitter foran og i baksetet.

En stor suksess

Siden Ford Focus ble lansert og frem til april i år, er det blitt solgt hele 52 881 Ford Focus i Norge, 7 millioner i Europa og hele 16 millioner på verdensbasis.

Focus har vært verdens mest solgte bilmodell, vunnet utallige priser verden over og ikke minst den prestisjetunge «Årets Bil i Europa». Modellen satte en ny standard i kompaktbilklassen da den kom og har vært lovprist av både media og kunder gjennom sine 20 år på markedet – spesielt for sine gode kjøreegenskaper.

Etter et tett samarbeid med kundene, har Ford utviklet nye Focus til å bli den mest kjøreglade, sikre og praktiske familiebilen i sin klasse. Det helt nye chassiset og hjulopphenget øker komforten og gjør styringen mer direkte.

Ny teknologi som gjør kjøreopplevelsen bedre og tryggere

Nye Focus blir tilgjengelig med det mest avanserte spekteret av førerassistanseteknologier noensinne i en Ford. Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende, tryggere og inkluderer:

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) - nå forbedret med Køassistent, Trafikkskiltgjenkjenning og Filsentrering (Level 2 av selvkjørende teknologi)
  • Fords Adaptive LED lyssystem med et mer avansert kamerasystem
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Fords første Head-up-display som tilbys i Europa
  • Anti-kollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
  • Unnamanøverassistent
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing

Ford forventer 5-stjerners topprating i Euro NCAP med nye Ford Focus.

- Vi gleder oss til å få nye Focus til Norge til sommeren. Dette er den beste bilen Ford har lansert noensinne og med det nære forholdet nordmenn har hatt til denne modellen siden den forandret hele segmentet for snart 20 år siden, har vi stor tro på at nye Focus vil bli en stor salgssuksess i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no