Gå videre til innhold
Øker produksjonen av nye Ford Fiesta

Pressemelding -

Øker produksjonen av nye Ford Fiesta

Ford har økt produksjonen av nye Fiesta med hele 100 biler daglig for å møte den økende etterspørselen etter den nye og populære småbilen.

I november var nye Ford Fiesta den mest solgte småbilen i både Storbritannia og Tyskland. For å holde tritt med etterspørselen økte Ford antall skift på fabrikken i Køln i november og desember. Nå blir det produsert hele 1500 nye Fiestaer hver dag på den toppmoderne bilfabrikken.

- Den forrige Fiestaen var også en stor suksess i Europa. Med alle forbedringene på den nye modellen, inkludert et antikollisjonssystem som oppdager fotgjengere, er ikke suksessen veldig overraskende sier toppsjefen for markedsføring, salg og service i Ford Europa, Roelant de Waard.

- Kjempefornøyd med mottakelsen i Norge

Nye Ford Fiesta ble lansert i Norge for et knapt halvår siden, og har allerede rukket å bli en stor suksess – så vel i Norge som i Europa for øvrig.

- Vi er kjempefornøyd med mottakelsen Ford Fiesta har fått i det norske markedet. Nye Fiesta bygger videre på de svært anerkjente egenskapene til den utgående modellen og er blitt enda morsommere og bedre å kjøre. Den tilbyr klasseledende kjøredynamikk, bedre kjørekomfort, flere valgmuligheter, og mer avansert teknologi til svært konkurransedyktige priser, og vi er overbevist om at dette også vil bli en stor suksess i Norge i 2018, sier Geir Haugaard, markedsdirektør i Ford Motor Norge.

Vunnet en rekke prestisjepriser

Nye Ford Fiesta er allerede tildelt toppscore i den internasjonale kollisjonstesten, Euro NCAP med 5 stjerner. Den har også rukket å vinne en rekke utmerkelser som:

Årets rallybil – Autosport 2017

Beste småbil – BBC Top Gear, Storbritannia

Årets Bil – Carbuyer.co.uk, Storbritannia

Årets Bil – COTY, Hellas

Connected Car of the Year – 01Net, Frankrike

Beste brukeropplevelse – Diariomotor.com, Spania

Årets økobil, årets småbil og årets bil, Latvia

Årets småbil – Scottish Car of the Year Awards

Mest bil for pengene – Women’s World Car of the Year

Årets firmabil – Fleet Manager Association. Polen

Kommer i flere forskjellige utførelser

Nye Fiesta blir tilgjengelig i seks ulike varianter.

Fra 191 900 kroner kan du bestille utstyrsnivået Trend med en ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK.

  • Ønsker du en mer sportslig variant velger du Fiesta ST-Line. Denne modellen har en tøff utvendig styling, 17-tommers aluminiumsfelger, sportsseter og sportsfjæring. ST-Line er tilgjengelig både som 3-dørs og som 5-dørs karosseri, og starter på 216 400 kroner.
  • Titanium utstyrsnivå har et mer klassisk design, og starter på 216 900 kroner. Inkludert da er blant annet automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.
  • Den luksuriøse Fiesta Vignale kommer blant annet med unike 17-tommers aluminiumsfelger, eksklusive eksteriørdetaljer, delskinnseter, nøkkelfritt system og 8-tommers berøringsskjerm. Prisen starter på 246 400 kroner.

I løpet av første halvår kommer også den mer crossover-aktige Fiesta Active og den superspreke Fiesta ST med hele 200 HK.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no