Gå videre til innhold
Scorer høyt: Nye Ford FIesta oppnådde toppscore i Euro NCAPs kollisjonstest
Scorer høyt: Nye Ford FIesta oppnådde toppscore i Euro NCAPs kollisjonstest

Pressemelding -

Nye Ford Fiesta med toppscore i Euro NCAP

For mer inormasjon, flere bilder/videoer av nye Ford Fiesta: KLIKK HER

----------------------------------

Nye Ford Fiesta har fått toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstetprogrammet til Euro NCAP.

Nye Ford Fiesta er den teknologisk mest avanserte småbilen i salg i Europa. Bilen har en rekke sikkerhetssystemer som skal forhindre eller redusere konsekvensene av en ulykke både for sjåfør, passasjerer og fotgjengere. Den er blant annet den første Ford-modellen tilgjengelig med den videreutviklede varianten av fotgjengeroppdagelse med nedbremsing - som kan forhindre ulykker også når det er mørkt.

Det uavhengige kollisjonstestprogrammet i Euro NCAP ga nye Fiesta høy poengsum både for beskyttelse av voksne med hele 87% og beskyttelse av barn med 84%. Fiesta fikk den høyeste oppnåelige poengsummen i tester som skal etterligne påkjørsel fra siden. Den scoret også høyt i stolpetesten, hvor det simuleres et sammenstøt med en stolpe, samt ved simulering av frontkollisjon.

Førerassistansesystemer som justerbar hastighetsbegrenser og filskiftevarsler ble også trukket frem som spesielt positivt i Euro NCAPs vurdering.

- De nyeste Euro NCAP sikkerhetsstandardene er strengere enn noensinne, og det legges vekt på teknologier som kan hjelpe sjåføren med å unngå ulykker sier ansvarlig for produktutvikling i Ford Europa, Joe Bakaj.

Avanserte førerassistanseteknologier

De avanserte førerassistanseteknologiene tilgjengelig på nye Fiesta kan - via to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer - overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter forover. Teknologiene inkluderer parkeringsassistent med både parallell og vinkelrett parkering, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, føreroppmerksomhetsovervåkning og trafikkskiltgjenkjenning.

Sterkere karosseri

Karosseriet til nye Fiesta inneholder hele 36% mer borstål som gjør konstruksjonen sterkere, eksempelvis i de øvre delene av bilens B-stolpe. Designet på B-stolpen er også nytt, og designet for mer effektivt å overføre energi fra sammenstøt fra siden inn i takkonstruksjonen.

Videre har dørene trykksensorer som ytterligere styrker sikkerheten for de inni bilen. Ved at sammenstøtet fra siden fanges raskere opp, utløses sikkerhetsutstyret i bilen flere millisekunder raskere.

Helt nye Ford Fiesta er også den første Ford i Europa som kan nyte godt av erfaringer som er hentet inn fra datasimulerte krasjtester. Teknologien forutsier hvordan sikkerhetssystemene, fra kollisjonsputer til karosseri, vil reagere under realistiske forhold og gjør det enklere å optimalisere sikkerhetssystemene.

Ford med 11 modeller med Euro NCAP toppscore

- Ford tilbyr nå hele 11 modeller med 5-stjerners toppscore i Euro NCAP’s kollisjonstestprogram. Disse modellene er B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, 2T Transit og Tourneo Custom sier en stolt markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no