Gå videre til innhold
Nye Ford EcoSport kommer med firehjulstrekk!

Pressemelding -

Nye Ford EcoSport kommer med firehjulstrekk!

Ford avduket i dag den nye kompakt-SUVen, Ford EcoSport. I tillegg til nytt utseende, et helt nytt interiør og flere avanserte teknologier, kommer nye EcoSport for første gang med firehjulstrekk.

- Ford har solgt 150 000 EcoSport i Europa siden modellen ble introdusert i 2014. I fjor økte salget med hele 40 prosent. Den nye Ford EcoSport tilbyr kunden enda mer stil, komfort, kapasitet og valgmuligheter. Dette er bilen hvor du får både de robuste egenskapene til en SUV og de praktiske egenskapene til en bybil, sier sjef for Ford Europa, Midtøsten og Afrika, Steven Armstrong.

For mer bilder, video og informasjon om nye EcoSport: KLIKK HER

Nye Ford EcoSport kommer for første gang med Fords intelligente firehjulstrekksystem i kombinasjon med en ny og avansert 1,5 liters Ford EcoBlue dieselmotor. Denne leverer opptil 125 hestekrefter, har et dreiemoment på 300 Nm og et CO2-utslipp helt nede på 119 g/km. I tillegg vil nye EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters Ecoboost bensinmotoren med 140 eller 125 hestekrefter og forhjulstrekk, samt en 100 hk 1,5 liters TDCI dieselmotor med forhjulstrekk.

Kommer i sportslig ST Line utførelse

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty Ford Performance-inspirert ST Line-modell, med tak og dørstolper i kontrastfarge som standard. Her får du også styling-elementer som sideskjørt, svarte takskinner, 17 tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både innvendig og utvendig. EcoSport ST Line har også et mer sportslig kjøreoppsett, og leveres med førsteklasses teknologier som det avanserte infotainment-systemet SYNC3, cruisekontroll, justerbar hastighetsbegrenser og navigasjon.

Robust og dynamisk eksteriør

Den nye modellen har fått et nytt mer dynamisk og robust eksteriør. Du ser tydelig bilens slektskap til Fords to andre SUVer - den mellomstore Kugaen og den store Edgen.Den leveres i 12 dristige farger og en rekke tilpasningsvalg som for eksempel kontrastfargede takfarger.

Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukersentrert med åtte tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i det 334 liter store bagasjerommet.

Mer komfort og premium lydanlegg

Innvendig har den kompakte SUVen fått nye seter som gir enda bedre komfort, enten du sitter foran eller i baksetet. Du kan velge mellom syv forskjellige farger på interiørbelysningen for å matche humøret.

Nye EcoSport byr også på et helt nytt premium B&O Play lydsystem. Her er hele ti høyttalere og en subwoofer spesialtilpasset kupeen i den kompakte SUV-en for å levere den optimale lydopplevelsen.

Sikrere enn noensinne

Nye EcoSport er dessuten sikrere enn noensinne. Den har kollisjonsputer foran, knekollisjonsputer for sjåføren og nye kollisjonsputer langs sidene som er designet for å bevege passasjerene i bilen vekk fra treffpunktet. EcoSport er også utrustet med nye «gardin-kollisjonsputer» for maksimal sikkerhet ved en påkjørsel fra siden.

SUV-segmentet vokser

Den nye Ford EcoSport skal bygges på Fords fabrikk i Craiova i Romania. Ford Motor Company investerte nylig over 1,8 milliarder kroner i fabrikken. Salgsstart for nye EcoSport er senere i år.

SUV-segmentet er det raskest voksende segmentet i Europa. Bare i fjor steg SUV-salget med hele 21 prosent sammenliknet med året før. I samme periode steg Fords SUV-salg med mer enn 30 prosent.

Sammen med Ford Kuga, Ford Edge og den nye SUV-inspirerte Fiesta Active crossover-modellen som kommer neste år, er nye EcoSport Fords modeller i dette segmentet.

- Med forbedret kvalitet, en rekke nye teknologier, og introduksjon av firehjulstrekk vil førerne føle seg tryggere og mer komfortable enn noen gang bak rattet i nye EcoSport, avslutter Steven Armstrong.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no