Gå videre til innhold
Robot var «show-sjef» da ny Fiesta ble avduket

Pressemelding -

Robot var «show-sjef» da ny Fiesta ble avduket

Vil du se en robot som både mikser, snurrer plater og fester som en skikkelig DJ? Her er den fantastiske videoen av «YouMi» sammen med hans læremester, DJ Yoda.

Den spesiallagde roboten YuMi (uttales «You me») er skapt for å være DJ i forbindelse med Fords avduking av den neste generasjon Ford Fiesta på Fords hovedkvarter i Køln i Tyskland.

Den ikoniske småbilen feirer 40-års jubileum i år, og det setter naturligvis sitt preg på musikken, som vil være fra de siste, fire tiår. Prisvinnende DJ Yoda, som tidligere har samarbeidet både med musikerne Mark Ronson, Dr Dre og Banksy, har hatt den tunge jobben med å lære opp en robot til å bli en ekte DJ.

- Å lære opp en robot har vært helt vilt!

- Jeg har samarbeidet med store klassiske orkester og brassband tidligere, men å lære opp en robot til å bli DJ har vært helt vilt. Jeg har i perioder vært usikker på om det i hele tatt vil la seg gjøre. Den største utfordringen har vært å lære rytme til de som programmerer roboten. Det har vært mye bruk av kalkulatorer her, sier DJ Yoda.

Robot-teknologi er ikke noe nytt for Ford. Selskapet var blant de første i bilbransjen som lot roboter jobbe tett sammen med mennesker ved samlebåndet. Såkalte «cobots», som er et annet navn på roboter som samarbeider («collaborative robots) med ansatte, bidrar i dag til å sette sammen Ford Fiestas støtdempere på fabrikken i Køln.Her avlaster blant annet roboten arbeiderne med de tyngste oppgavene.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no