Gå videre til innhold
BLACK EDITION: Her er en av de nye råtøffe og eksklusive Transit Custom Black Edition
BLACK EDITION: Her er en av de nye råtøffe og eksklusive Transit Custom Black Edition

Pressemelding -

Ford lanserer flere nye eksklusive og sportslige varebiler

For flere bilder, videoer og informasjon fra Go Further-arrangementet: KLIKK HER

-------------------------------------------

I dag avduket Ford nye og eksklusive varianter av Transit Custom. Dette er en sportslig varebil for deg som ønsker å være synlig i mengden.

- Dagene med den klassiske, hvite varebilen er definitivt forbi. Den nye Transit Custom sier noe om hvem du og bedriften din er. Den ser også flott ut når du bruker bilen i helgene, sier Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

Transit Custom Black Edition kommer i fire iøynefallende fargekombinasjoner med kontrastfarger i tak, speilhus, beskyttelsesplate og sidestriper. Nyheten leveres med unike, svarte 17-tommers aluminiumsfelger.

Økt etterspørsel etter sporty varebiler

Den ettertraktede Transit Custom Sport-serien, med sine karakteristiske signaturstriper over panseret, blir nå tilgjengelig på den lange varianten L2.

Etterspørselen etter de mer sporty og særpregede Transit-modellene har økt helt siden Ford introduserte Sport Van i 2007. I løpet av årets første 10 måneder har salget av den nåværende Transit Custom Sport økt med hele 47 % sammenliknet med samme periode i fjor. 1800 biler er solgt.

Eksklusiv "Black Edition-utgave"

Våren 2017 vil de første eksklusive Transit Custom Black Edition bli levert til kunder. Bare 1000 biler av denne typen blir lagt ut for salg i Europa.

Inspirert av suksessen til de to-fargede Fiesta og Focus «Red and Black Edition», kan den nye modellen leveres i fargene «Race Red», «Deep Impact Blue» og «Frozen White,» alle med kontrastfargen «Jet Black.» Du kan også få fargen «Absolut Black» med «Race Red» som kontrastfarge.

Alle Transit Custom Black Edition har kort hjulbase, standard tak og er basert på 290 Trend-serien med den nye og supergjerrige 2-liters 170 hestekrefters Ford EcoBlue dieselmotoren.

Den iøynefallende varebilen vil komme med en 6-trinns manuell girkasse og et chassis satt opp i henhold til Sport-serien.

Ny lang variant av Custom Sport

Nytt er også at den populære utgaven av Transit Custom, L2 (lang versjon) - som nå også kommer som Sport.

Det betyr at du får den utmerkede varebilen med tøft utstyr som:

* Spoilere, sideskjørt og hellakkert eksteriør med støtfangere, sidespeil og dørhåndtak i samme farge
* Hjulbuen er redesignet
* 17-tommers aluminiumsfelger i sølv og svart. Kan også fås med 18-tommers aluminiumsfelger med panserstripene i kontrastfarge
* Delskinninteriør
* Det siste innen teknologi, som Ford SYNC3 og ryggekamera
* 170 hestekrefters EcoBlue dieselmotor og en 6-trinns manuell girkasse er standard. Kan også fås med den elektronisk styrte 6-trinns automatgirkassen SelectShift. En unik kalibrering sørger for at girskiftene skjer raskt og nesten uten at man merker det. Et typisk girskift er unnagjort på under 0,5 sekunder.

Sportslig utseende – sportslig å kjøre

Alle Sport-modellene byr nå på enda mer dynamiske kjøreegenskaper. Styringen er også blitt enda bedre.

Sammenlignet med en standard Transit Custom er Sport-utgaven blitt strammet opp både foran og bak for å unngå sideveisbevegelser for eksempel ved kjøring på svingete vei. På varebilen har dette skjedd i kombinasjon med mykere fjæringer bak for bedre komfort - når bilen ikke kjøres med tung last.

Dette skjer samtidig som støtdemperne bak er strammere satt opp for ytterligere å forbedre bilens kjøreegenskaper.

Den utvidede Transit Custom Sport-serien er nå tilgjengelig for bestilling. De første leveringene til kunde vil skje våren 2017.

Revolusjonerende dieselmotor

Tidligere i år introduserte Ford det siste innenfor dieselteknologi med sin nye Ford EcoBlue dieselmotor. Denne motoren leveres nå både i Transit Custom varebil og personbilvariantene Kombi ogTourneo Custom. Med den nye EcoBlue-motoren blir både drivstoffkostnadene hele 14 % lavere og dreiemomentet i den laveste enden av skalaen øker med hele 20 %.

- Fords nye EcoBlue-motor er en stor revolusjon. Den kombinerer reduserte drift- og eierkostnader med særdeles bra prestasjoner og langt lavere utslipp sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Mange nye førerassistanseprogram

De nye bilene har selvfølgelig også en rekke avanserte førerassistansesystemer. Disse inkluderer blant annet et avansert nødbremssystem og et fotgjengervarslingssystem som skal hjelpe sjåføren til å unngå kollisjoner med både andre kjøretøy og fotgjengere. Ford er først ut med fotgjengervarsling på nyttekjøretøy. Bilene kommer også med sidevindstabilisator. Dette er et nytt system som bruker bremsene på den ene siden av kjøretøyet for å redusere virkningen av et brått sidevindkast.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no