Gå videre til innhold
Selvkjørende biler kan gjøre deg lykkeligere - og du kan slippe å kjøre barna til skolen
Selvkjørende biler kan gjøre deg lykkeligere - og du kan slippe å kjøre barna til skolen

Pressemelding -

Selvkjørende biler kan gjøre deg lykkeligere - og du kan slippe å kjøre barna til skolen

For flere bilder, videoer og informasjon fra Go Further-arrangementet: KLIKK HER

-----------------------------------------

I en fersk undersøkelse* som Ford har fått utført blant 5000 voksne personer i Norge, Frankrike, Tyskland, Spania og Storbritannia kommer det frem hvordan innbyggerne vil bruke tiden sin i bilen når de i fremtiden går fra å være sjåfører til passasjerer.

Hele 80 % ser frem til å slappe av og nyte utsikten. 72 % vil bruke tiden til å prate i mobiltelefon og 64 % vil bruke tiden til blant annet å spise. 

Hakk i hæl følger sysler som å lese en bok eller se en film. Flertallet mener at de rett og slett vil bli lykkeligere med en selvkjørende bil.

Ville latt barna kjørt selvkjørende bil alene til skolen

Hele 16 % av foreldrene vil også la den selvkjørende bilen ta barna til skolen alene, fremfor å kjøre dem selv. Blant de norske spurte er denne andelen nede i 10 % mens hele 32 % av franskmennene ville gjort dette.

Les:I løpet av fem år vil Ford masseprodusere en selvkjørende bil

- Folk har begynt å tenke på hvor mye selvkjørende biler vil bety for deres dagligliv. Mange av oss overser behovet for tid alene og sammen med våre kjære. Selvkjørende biler vil revolusjonere både måten vi lever på og selvsagt hvordan vi reiser, sier sjef for Fords selvkjørende bilprogram i Europa, Thomas Lukaszewicz.

Bruker 10 dager i bil i løpet av året

Ifølge Eurostat bruker i gjennomsnitt en europeisk sjåfør hele 10 dager av året i bilen sin. En tidligere studie som Ford står bak viser også at kjøring til og fra jobb oppleves som mer stressende enn selve jobben.

Den ferske undersøkelsen viser at folk faktisk foretrekker en selvkjørende bil fremfor en tradisjonell bil om de kan velge. Spesielt for kjøring til og fra jobb og muligheten til å kunne ta seg en drink, blir trukket frem som grunner til dette.

Nesten halvparten av de spurte mener også at de selvkjørende bilene vil være sikrere enn en vanlig bil.

- VI har allerede annonsert planer om å bruke selvkjørende biler i et selvkjørende drosjekonsept i USA i 2021. Det er viktig å utvide denne testingen også til å gjelde Europa da trafikkreglene er annerledes her. Trafikkskiltene og infrastrukturen er heller ikke lik. Dessuten må også bilisten dele tett trafikkerte veier med syklister, sier Lukaszewicz.

* Undersøkelse gjort for Ford Motor Company av Penn Schoen Berland i november 2016.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no