Gå videre til innhold
BLI EN TRYGGERE SJÅFØR: Rallycross-esset Andreas Bakkerud anbefaler alle unge sjåfører til å ta kurset. De som gjennomfører vil også få tilbud om billigere forsikring og et spesialtilbud på ny bil.
BLI EN TRYGGERE SJÅFØR: Rallycross-esset Andreas Bakkerud anbefaler alle unge sjåfører til å ta kurset. De som gjennomfører vil også få tilbud om billigere forsikring og et spesialtilbud på ny bil.

Pressemelding -

Stor interesse for gratis kjørekurs for unge

Med kjørekurset Ford Driving Skills For Life, skal unge sjåfører mellom 18 og 24 år få noen lærerike og morsomme timer på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Er du ekstra heldig kan du også få sitte på med rallycross-stjernen, Andreas Bakkerud. Han vil nemlig være til stede hele den første kursdagen.

- Det har vært en veldig positiv mottakelse av dette internasjonale initiativet fra Ford, som gjennom fokus på ungdom og trafikksikkerhet har som mål å bidra til å redusere antallet unge sjåfører som hvert år dør eller blir hardt skadet i trafikken. Kurset er i ferd med å fylles opp, men er du raskt ute, kan du fremdeles sikre deg en plass, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

106 hardt skadd eller drept ifjor

Bare i fjor ble hele 106 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept eller hardt skadd i trafikken.

Ford Driving Skills For Life arrangeres på Rudskogen den 13. og 14. oktober. Her skal unge sjåfører på en engasjerende og morsom måte lære seg å bli både bedre og tryggere bak rattet.

Kjørekurset ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for over 14 år siden, og er siden da kontinuerlig videreutviklet. Mer enn en million unge sjåfører i 37 land har gjennomført Ford Driving Skills for Life.

- Du får garantert en kjempedag

Sammen med forsikringsselskapet If lanserer Ford nå opplæringsprogrammet for første gang i Norge.

- Opplæringen er mye mer engasjerende enn på trafikkskolen, og jeg anbefaler alle å melde seg på. Du blir utfordret på alt fra fart, nedbremsing og avstandsbedømmelse, til distraksjon ved blant annet bruk av mobilen under kjøring. Du vil også få prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus. Kort sagt vil du garantert få en kjempedag som både er morsom og lærerik, sier rallycross-esset og ambassadør for Ford Driving Skills for Life, Andreas Bakkerud.

Han vil selv være tilstede på begge kursene den 13. oktober og vil kunne la noen heldig utvalgte få en kjøreopplevelse med han på selve banen på Rudskogen.

Gjennomført kurs gir rimeligere forsikring og spesialtilbud på nybil

Det er i tillegg opprettet en egen hjemmeside hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy.

- Her råder vi også foreldrene til å delta. Det beste er å se videoene, besvare spørsmålene etter hver video og å prøve øvelsene i praksis etterpå, sier Per Gunnar Berg.

Både Ford og If tilbyr ungdom som gjennomfører opplæringsprogrammet en liten gulrot.

- Statistikken viser at en ny og sikker bil kan bli i dyreste laget for mange unge. Vi har derfor bestemt oss for å gi en svært god pris på privatleie, med bare 1,99% rente på vår nye småbil, Ford Fiesta, til de som gjennomfører kurset, fortsetter Berg.

If gir dessuten alle som gjennomfører Ford Driving Skills For Life, enten som nettbasert opplæring på www.dsfl.no eller på Rudskogen, en rabattert pris på bilforsikring.

- Alt som gjør sjåfører sikrere er positivt. Ved å endre holdninger og gi de unge sjåførene mer erfaring gjennom dette kurset, mener vi at risikoen for ulykker vil bli redusert og forsikringspremien kan følgelig gjøres lavere. Vi håper det er en oppmuntring til alle unge sjåfører om å delta på opplæringsprogrammet Ford Driving Skilles for Life – enten på nett, eller på Rudskogen 13. og 14. oktober, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no