Gå videre til innhold
MEST VALUTA FOR PENGENE: Ingen andre biler kan by på like mye valuta for pengene som nye Ford Fiesta, mener et internasjonalt panel av kvinnelige bileksperter.
MEST VALUTA FOR PENGENE: Ingen andre biler kan by på like mye valuta for pengene som nye Ford Fiesta, mener et internasjonalt panel av kvinnelige bileksperter.

Pressemelding -

Nye Ford Fiesta vinner prestisjekåring

Nye Ford Fiesta byr på mer valuta for pengene enn alle andre biler i klassen. Det mener en bredt sammensatt jury av kvinnelige bileksperter i «Womens World Car of the Year».

Vinnerne blir kåret basert på kriterier som sikkerhet, valuta for pengene, innvendig plass, barnevennlighet, kjørekomfort, miljø og sex-appeal.

- Vi gratulerer Ford med en klar seier for Fiesta. Det var aldri noen tvil om at dette er den beste bilen i klassen. Den fikk høyere score i «Premium»-kategorien enn luksus-modeller som Aston Martin DB11 og Range Rover Velar, sier Sandy Myhre i Women World Car of the Year-juryen i en uttalelse.

25 bileksperter - fra i alt 20 land - står bak kåringen som ga Fiesta en klar seier foran 9 andre bilmodeller i finalen. Disse var plukket ut fra en liste med hele 420 bilmodeller.

Fikk toppscore i uavhengig kollisjonstest

Nye Ford Fiesta, som i en årrekke har vært Europas mest solgte småbil, ble nylig belønnet med toppscore og 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

Modellen er tilgjengelig med avanserte førerassistanseteknologier som ved bruk av to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer kan overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter fremover. Teknologiene inkluderer parkeringsassistent med parallell og vinkelrett parkering samt utkjøringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, fotgjengeroppdagelse, føreroppmerksomhets­overvåkning og trafikkskiltgjenkjenning.


Kommer i flere forskjellige utførelser

Nye Fiesta vil bli tilgjengelig i totalt 6 ulike varianter tilpasset ulike kundegrupper.

Fra 187 000 kroner kan du bestille utstyrsnivået Trend med en helt ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK.

  • Ønsker du en mer sportslig variant, kan du velge Fiesta ST-Line. Denne modellen har en tøff utvendig styling, 17-tommers aluminiumsfelger, sportsseter og sportsfjæring. ST-Line er tilgjengelig både som 3-dørs og som 5-dørs karosseri, og starter på 212 000 kroner.
  • Titanium utstyrsnivå har et mer klassisk design, og starter også på 212 000 kroner. Inkludert da er blant annet infotainmentsystemet Ford SYNC 3 med en svært brukervennlig berøringsskjerm og norsk stemmestyring, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.
  • Den luksuriøse Fiesta Vignale kommer blant annet med unike 17-tommers aluminiumsfelger, eksklusive eksteriørdetaljer, delskinnseter, nøkkelfritt system og 8-tommers berøringsskjerm. Prisen starter på 242 000 kroner.

Neste år kommer den mer crossover-aktige Fiesta Active og den superspreke Fiesta ST med hele 200 HK.

I tillegg til de ovennevnte utstyrsnivåene, tilbyr Fiesta mange muligheter for ytterligere personlig tilpasning - herunder spennende designpakker, 12 utvendige farger og stilige aluminiumsfelger. For norske vintre er også oppvarmet frontrute og oppvarmet ratt en sikker vinner.

Eksklusivt stereoanlegg fra B&O Play

Gjennom partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys nye Fiesta, som den første Ford-modellen, med det eksklusive bilstereoanlegget B&O Play. 10 høyttalere inkludert en subwoofer og skreddersydd kalibrering gir en fantastisk lyd og yter hele 675 watt.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no