Gå videre til innhold
NY STOR-SUV:  Nye Ford Edge ble idag presentert for det europeiske markedet. Den er allerede blitt utnevnt til den mest teknologiske avanserte SUVen fra Ford noensinne.
NY STOR-SUV: Nye Ford Edge ble idag presentert for det europeiske markedet. Den er allerede blitt utnevnt til den mest teknologiske avanserte SUVen fra Ford noensinne.

Pressemelding -

Her er nye Ford Edge - sterkere og smartere

Ford viste i dag for første gang den nye SUVen Ford Edge for det europeiske markedet. Dette er Fords teknologisk mest avanserte SUV noensinne, og kommer med en ny 238 HK dieselmotor og som råtøff ST-Line-modell.

- Nye Ford Edge har våre mest avanserte førerassistanseteknologier noensinne, som det nye systemet for køkjøring med automatisk start og stopp. I tillegg har den en fornyet og svært drivstoffeffektiv 2.0-liters EcoBlue dieselmotor med 8-trinns automatgirkasse - noe som gjør nye Ford Edge enda mer attraktiv for den økende gruppen europeere som ønsker en SUV, sier Vice President for marketing, sales and service i Ford Europa, Roelant de Waard.

Nye Edge har en rekke kamera- og sensorbaserte førerassistanseteknologier som er bygd for å gjøre kjøreturen så komfortable, sikker og lite stressende som mulig. Tre av disse systemene er helt nye for Ford i Europa:

  • Nedbremsing etter kollisjon: Dette systemet sørger for at bilen automatisk bremser etter at et sammenstøt har inntruffet. Den reduserte farten kan redusere risikoen for skade på bil og passasjerer.
  • Unnamanøvreringsassistent: Oppdager bilen et saktegående eller stillestående kjøretøy i veibanen hjelper systemet sjåføren med å styre slik at et sammenstøt blir forhindret. Systemet er aktivt både ved bykjøring og på motorveien.
  • Adaptiv cruisekontroll med kø-assistent: Dette er et system som sørger for at bilen ligger midt i veibanen, og som også tar seg av å g i gass og nedbremsing ved hjelp av den adaptive cruisekontrollen helt ned til stillestående.

Andre førerassistanseteknologier som leveres på nye Edge er blant annet adaptive frontlys, blindsoneovervåkning, blendingsfrie fjernlys, intelligent fartsholder, trafikkskiltgjenkjenning, fotgjengeroppdagelse og varsel om kryssende trafikk.

Den nye store familie-SUVen kommer også med parkeringsassistent for parallell og vinkelrett parkering, samt utkjøringsassistanse.

238 HK ny dieselmotor

Den nye 2.0-liters Ford EcoBlue-dieselmotoren som kommer med nye Edge er blant annet en 238 HK-variant som har drivstofforbruket som til langt mindre motorer, men samme ytelse som langt større motorer. Sammen med Fords intelligente firehjulstrekksystem (AWD), har motoren mye dreiemoment ved lave turtall, og samtidig jevn akselerasjon for en mer komfortabel kjøreopplevelse. En helt ny 8-trinns automatgirkasse er tilgjengelig i kombinasjon med 238 HK-varianten. Den nye automatgirkassen bidrar til å redusere drivstofforbruket yttligere og gjør kjøreturen enda mer komfortabel.

Fords 2.0-liters EcoBlue-motorer tilbys også i følgende varianter på nye Ford Edge:

  • 190 HK med 6-trinns manuell girkasse og firehjulstrekk

Kommer også som mer sportslig ST-Line

Nye Edge kommer også som en mer sporty Ford Performance-inspirert ST-Line-modell. Det betyr doble eksosrør med kromdetaljer, standard 20 tommers fargede aluminiumsfelger, perforerte delskinnseter fra Miko®-Dinamica, aluminium sportspedaler og en rekke andre interiørdetaljer. Utvendig vil ST-Line få et enda med sportslig utseende.

Edge ST-Line kommer også med et mer sportslig understell som sammen med Fords adaptive styringsteknologi gjør at SUVen blir ytterligere mer direkte og engasjerende å kjøre.

Trådløs ladning og eksklusivt bilstereoanlegg fra B&O PLAY

Nye Ford Edge kommer med muligheten for trådløs lading for kompatible enheter i bilens midtkonsoll.Med Fords SYNC 3-system kan du også styre smarttelefonen din. Systemet er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto, og kan stemmestyres med norsk tale.

Kunder kan oppgradere bilen sin med et eksklusivt og spesialbygd B&O PLAY bilstereoanlegg med hele 10 høyttalere. En surround-funksjon leverer en enda mer imponerende lydopplevelse.

I nye Edge kan du også personalisere det digitale instrumentpanelet og velge blant hele 7 fargedesign. Du får nye Edge med panoramatak, både varme og kjøling i forsetene, oppvarmede bakseter og oppvarmet ratt.

Tilgjengelig for salg senere i år

Midtkonsollen i den nye Ford-SUVen er redesignet, blant annet med en ny girspak for automatgiret. Dette frigjør også mer plass i midtkonsollen.

Nye Edge vil også komme som en mer luksuriøs Vignale-modell og en stilig Titanium-variant som er svært godt utstyrt.

Nye Ford Edge blir tilgjengelig for salg i Europa senere i år.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no