Gå videre til innhold
Nye Ford EcoSport: Bedre kjøreegenskaper, mer komfort og ny teknologi

Pressemelding -

Nye Ford EcoSport: Bedre kjøreegenskaper, mer komfort og ny teknologi

Nye Ford EcoSport byr på bedre kjøreegenskaper, mer komfort og en rekke avanserte teknologier. Kompakt-SUVen har også fått nytt utseende og interiør.

Denne uken starter den internasjonale pressekjøringen av nye Ford EcoSport i Lisboa i Portugal. I løpet av de neste dagene skal biljournalister fra hele Europa få prøve den nye kompakt-SUVen. Nå er også de tekniske spesifikasjonene for EcoSport klare. 

For flere bilder og tekniske detaljer: KLIKK HER

For første gang kommer Ford EcoSport med Fords intelligente firehjulstrekksystem i kombinasjon med en ny og avansert drivstoffeffektiv 1.5-liters Ford EcoBlue dieselmotor. Denne leverer opptil 125 HK.

For kun 309 000 kroner får du en meget godt utstyrt EcoSport med firehjulstrekk.

- Ford har solgt 166 000 EcoSport i Europa siden modellen ble introdusert i 2014. I fjor økte salget med hele 40%. Nye Ford EcoSport tilbyr kunden mer stil, komfort, , kapasitet og valgmuligheter. Dette er bilen hvor du får både de robuste egenskapene til en SUV og de praktiske egenskapene til en bybil, sier markedsdirektøren i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Den rimeligste varianten koster fra 241 000 kroner. Da med den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren med 125 HK, og med utstyrsnivået Trend.

Kommer i sportslig ST Line-utførelse

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty Ford Performance-inspirert ST Line-modell, med tak og dørstolper i kontrastfarge som standard. Her får du også styling-elementer som sideskjørt, svarte takrails, 17 tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både innvendig og utvendig.

Med forhjulstrekk og 1-liters EcoBoost-motor med 125 HK får du denne fra 285 000 kroner. Ønsker du trekk på alle fire koster Ford EcoSport ST-Line 328 000 kroner. Da får du bilen med den nye 1.5-liters EcoBlue 125 HK sterk dieselmotor.

Den nye modellen har fått et mer dynamisk og robust eksteriør. Du ser tydelig bilens slektskap til Fords to andre SUVer - den mellomstore Kugaen og den store Edgen. Den leveres i 12 dristige farger, og en rekke tilpasningsvalg som for eksempel kontrastfarget tak.

Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukerorientert med åtte tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i bagasjerommet og velge mellom 334 eller 356 liter stort bagasjerom, eller legge setene ned og få et flatt bagasjerom på hele 1238 liter.

Nye Ford EcoSport bygges på Fords fabrikk i Craiova i Romania. Ford Motor Company investerte nylig over 1,8 milliarder kroner i fabrikken som gjør at EcoSport er klar for å bygges i større volum og gi kortere leveringstid til alle markeder i Europa.

Kraftig vekst i etterspørselen etter SUV

SUV-segmentet er det raskest voksende i Europa. Bare i fjor steg salget med hele 21% sammenliknet med året før. I samme periode steg Fords SUV-salg med mer enn 30%.

Nye Ford EcoSport, Ford Kuga, Ford Edge og den nye SUV-inspirerte Fiesta Active crossover-modellen som kommer neste år, vil alle været Fords modeller i SUV-segmentet.

Avansert firehjulstrekksystem og ny motor

Fords intelligente firehjulstrekksystem, AWD, måler bilens veigrep og justerer kreftene fortløpende for et optimalt resultat. Kreftene kan fordeles opp til 50/50 mellom forhjul og bakhjul. Kraftfordelingen skjer på under 20 millisekunder eller raskere enn tiden et blink med øyet tar. Systemet er spesielt godt å ha på vinterføre eller under andre forhold hvor veibanen er glatt.

Den nye 1.5-liters EcoBlue dieselmotoren leverer mer krefter samtidig som den har et lavere CO2-utslipp. Dette oppnås ved å ta i bruk flere innovative teknologier. I tillegg vil nye EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters EcoBoost bensinmotoren med 140 eller 125 HK og forhjulstrekk, samt en 100 HK 1.5-liters TDCI- dieselmotor med forhjulstrekk.

Nye Ford EcoSport byr også på gode kjøreegenskaper og er en lettkjørt bil. Bilens kjøreoppsett er optimalisert etter ønsker og behov som de europeiske kundene har.

Komfortabel med førsteklasses teknologier

Et nytt premium B&O Play spesialtilpasset lydanlegg med hele 10 høyttalere og en subwoofer levere den optimale lydopplevelsen.

Ecosport blir også for første gang levert med førsteklasses teknologier som det avanserte infotainment-systemet SYNC3, cruisekontroll med justerbar hastighetsbegrenser og ryggekamera. Automatiske kjørelys og regnsensorer som styrer vindusviskerne sørger også for en mindre stressende og tryggere kjøretur.

Innvendig har den kompakte SUVen fått nye seter som gir enda bedre komfort, enten du sitter foran eller i baksetet. Du kan velge mellom syv forskjellige farger på interiørbelysningen for å matche humøret.

Sikrere enn noensinne

Nye EcoSport er dessuten sikrere enn noensinne. Den har kollisjonsputer foran, knekollisjonsputer for sjåføren og nye kollisjonsputer langs sidene som er designet for å bevege passasjerene i bilen vekk fra treffpunktet. EcoSport er også utrustet med nye «gardin-kollisjonsputer» for maksimal sikkerhet ved en påkjørsel fra siden.

- Med forbedret kvalitet, en rekke nye teknologier, og introduksjon av firehjulstrekk vil førerne føle seg tryggere og mer komfortable enn noen gang bak rattet i nye EcoSport, sier Geir Haugaard.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no