Gå videre til innhold
PRODUKSJONSSTART: Her er en av de aller første Ford EcoSport som rullet av samlebåndet på Fords fabrikk i Romania.
PRODUKSJONSSTART: Her er en av de aller første Ford EcoSport som rullet av samlebåndet på Fords fabrikk i Romania.

Pressemelding -

Nå er produksjonen av nye Ford EcoSport i gang!

Ingen andre bilsegmenter i Europa vokser like fort som de små SUVene. Nå melder Ford seg for alvor på i kampen om disse kundene med nye Ford EcoSport. I forrige uke startet produksjonen av SUVen som nå også kommer med mulighet for trekk på alle fire.

Mens den forrige Ford EcoSport ble importert til Europa fra Fords fabrikk i Chennai i India, har den økte etterspørselen gjort at Ford nå har valgt å produsere den nye EcoSport i Craiova i Romania.

- Dette er nok et eksempel på at Ford produserer SUVer i verdensklasse. Med en økt etterspørsel etter vår nye EcoSport og kompakt-SUVer generelt er nå det riktige tidspunktet å starte produksjonen i Europa for å møte kundenes behov, sier Steven Armstrong, sjef for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika.

Både presidenten Klaus Iohannis og statsministeren Mihai Tudose i Romania, overvar sammen med nesten 4000 Ford-ansatte øyeblikket når den første Ford EcoSport forlot samlebåndet.

Investerte 1,9 milliarder kroner for å bygge EcoSport

For at fabrikken skulle være klar for å produsere nye EcoSport har Ford investert mer enn 1,9 milliarder kroner i fabrikken i Craiova og skapt nesten 1700 nye jobber. Modellen som bygges her skal leveres til i alt 56 markeder på fire kontinenter.

Det totale salget av SUVer i Fords 20 største markeder i Europa økte med hele 27%i fjor. Mer enn hver fjerde registrerte nybil var en SUV. Fords eget SUV-salg økte med hele 30% i 2016 og har økt med 27% bare de første åtte månedene i år.

Nytt utseende, nye motorer og trekk på alle fire

I tillegg til et helt nytt utseende og nytt interiør kommer nye Ford EcoSport for første gang med Fords intelligente firehjulstrekksystem i kombinasjon med en ny og avansert 1.5-liters Ford EcoBlue dieselmotor. Denne leverer 125 hestekrefter, har et dreiemoment på 300 Nm og et CO2-utslipp helt nede på 119 g/km. I tillegg vil nye EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters Ecoboost bensinmotoren med 140 eller 125 hestekrefter og forhjulstrekk, samt en 100 HK 1.5-liters TDCI-dieselmotor med forhjulstrekk.

Kommer i sportslig ST-Line-utførelse

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty Ford Performance-inspirert ST-Line-modell, med tak og dørstolper i kontrastfarge som standard. Her får du også styling-elementer som sideskjørt, svarte takrails, 17 tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både innvendig og utvendig. EcoSport ST-Line har også et mer sportslig kjøreoppsett, og leveres med førsteklasses teknologier som det avanserte infotainment-systemet SYNC3, cruisekontroll, justerbar hastighetsbegrenser og navigasjon.

Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukervennlig med 8 tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i det 334 liter store bagasjerommet.

Nye Ford EcoSport vil ankomme Norge i løpet av januar 2018.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no