Gå videre til innhold
Ford og Google vil lære unge sjåfører trafikksikkerhet med VR-app
Ford og Google vil lære unge sjåfører trafikksikkerhet med VR-app

Pressemelding -

Ford og Google vil lære unge sjåfører trafikksikkerhet med VR-app

Sammen med Google og det prisbelønte Virtual Reality-studioet Happy Finish, kommer Ford med en VR-app som viser hvor farlig det er å bruke mobiltelefonen og andre forstyrrende elementer mens du kjører.

Den unike appen vil bli brukt i forbindelse med det gratis kjørekurset Ford Driving Skills For Life som nå også er i Norge.

Ifølge de siste tallene fra EU-kommisjonen dør hele 3600 unge mennesker i trafikken i Europa hvert år. I Norge døde det bare i fjor 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år.

- Å være involvert i en bilulykke er ofte en opplevelse som endrer deg for livet. Vi håper at denne appen skal vise unge sjåfører et lite glimt av hvor farlig det er å kjøre bil og samtidig la seg distrahere. Vi håper dette realistiske innblikket vil føre til at de kjører sikrere, sier administerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den unike appen bruker Google Daydream VR for å gi sjåføren et inntrykk av hvor vanskelig det er å håndtere bilen samtidig som de forstyrrende elementene oppstår løpende. Du er på vei til en fest og plukker opp flere venner på veien. Underveis får du SMS, telefonen ringer kontinuerlig og passasjerene i bilen du kjører prater i ett sett.

Fredag 13. og lørdag 14. oktober arrangeres kjørekurset Ford Driving Skills For Life for første gang i Norge. Hele 440 unge sjåfører mellom 18 og 24 år har meldt seg på kurset som avholdes på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Her får ungdommene også en mulighet til å oppleve VR-appen.

I appen blir smartmobilen i sjåførens hånd det interaktive elementet. Den håndholdte Google Daydream-kontrollen blir en helt unik enhet i Daydream VR-plattformen. Appen følger også med på hvor lenge sjåføren ikke har blikket sitt på veien og oppsummerer dette mot slutten av kjøreturen.

Ford Reality Check er den første appen for Google Daydream VR-plattformen som brukes for å utdanne unge sjåfører.

- Det gode samarbeidet vi har med Ford og deres partnere har gitt oss et VR-prosjekt som har potensiale til å redde livet til mange unge sjåfører, sier Googles Steve Paier.

Så langt har de innledende forsøkene med Ford Reality Check-appen vist at hele 9 av 10 som har brukt appen, sier de vil endre sine kjørevaner.

- Med denne appen har vi skapt et trygt miljø for å prøve og feile. En ting er å vise de unge en film om dette, en helt annen ting er å oppleve det på ekte. Allikevel har vi tro på at alle sjåfører forstår alvoret bedre ved å oppleve appen, sier talsperson for utvikleren, Happy Finish, Daniel Cheetham,

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no