Gå videre til innhold
Ford med klasseledende ny råsterk dieselmotor

Pressemelding -

Ford med klasseledende ny råsterk dieselmotor

Fords nye 3-liters Power Stroke dieselmotor leverer det beste dreiemomentet og den beste trekkraften og nyttelasten i klassen.

Den nye dieselmotoren vil komme på verdens mest solgte pickup, nye Ford F-150 i USA, senere i år.

Motoren skal produseres på Fords Dagenham-fabrikk i England, og vil være den første dieselmotoren som noensinne er levert i F-150.

Den har 250 hestekrefter og et dreiemoment på 596 Nm, ifølge de amerikanske spesifikasjonene.

Maksimal ytelse og drivstoffgjerrig

- For alle pickup-eiere som vil ha god drivstofføkonomi, kombinert med god trekk-kraft og nyttelast - tilbyr vi nå en 3.0-liters Power Stroke V6-motor som leverer maksimalt på begge områdene. Desto tøffere du bruker den desto mer vil du sette pris på de klasseledende ytelsene den leverer, og hvor lite drivstoff den bruker, sier ansvarlig for Global Powertraining Engineering i Ford Motor Company, David Filipe.

Maksimalt dreiemoment blir levert fra 1750 omdreininger. Dette gjør at F-150 kan trekke 5,171 tonn og ha en nyttelast på 916 kg samtidig som den i amerikanske EPA-målinger bare har et oppgitt forbruk på 0,94 l/mil. 

Fords fabrikk i Dagenham er den i verden som produserer flest dieselmotorer for selskapet. Her produserer 3000 ansatte rundt 800 000 dieselmotorer for hele verdensmarkedet hvert år.

Uslåelig trekkraft

- Den uslåelige trekkraften og styrken i en dieselmotor er en perfekt kombinasjon med den ikoniske F-150 pickupen. Ford Europa har den beste ekspertisen til å utvikle de mest sofistikerte dieselmotorene. Ved vår fabrikk i Dagenham har vi også utviklet andre toppmoderne dieselmotorer som 2-liters Ford EcoBlue- og den nye 1.5-liters EcoBlue-motoren, sier direktør for motorutvikling i Ford Europa, Stephen Gill.

Den nye 3-liters Power Stroke-motoren har også fått svært bra respons.

Mest solgte pickup i USA i 41 år

Den forbedrede drivstoffeffektiviteten blir ytterligere bedret grunnet en spesialtilpasset Select Shift 10-trinns automatgirkasse og Auto Start-Stopp.

Ford solgte hele 896 764 F-serie pickuper i USA i 2017. Det er en vekst på hele 9,3% sammenliknet med året før og er det beste salget siden 2005. F-serie har vært den mest solgte pickupen i USA i 41 år.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no