Gå videre til innhold
Ford Ranger er Europas mest solgte pickup. Ny  Ranger pickup eneste med 5-stjerner i Euro NCAP

Pressemelding -

Ford Ranger er Europas mest solgte pickup. Ny Ranger pickup eneste med 5-stjerner i Euro NCAP

Ford Ranger er mest kjøpte pickup i Europa med 25.500 solgt enheter i de første 11 månedene av 2015 - en økning på 32% sammenlignet med samme periode i 2014.

Dagens Ford Ranger har oppnådd kraftig salgsvekst i Europa siden den kom i slutten av 2011. Rangers markedsandel på Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder* har økt fra 11,7% i 2012 til en markedsandel på 23,5% av det totale pickup-markedet - i de 10 første månedene av 2015 - og plasserer dermed Ranger som markedsleder i forhold til samtlige konkurrenter.

I forkant av lanseringen av nye Ranger har etterspørselen vist en ekstra stor vekst. Den nye modellen har et kraftig forbedret interiør, nytt eksteriørdesign, banebrytende teknologier og forbedret drivstoffeffektivitet.

I tillegg beholder nye Ford Ranger Double Cab sine 5-stjerner fra Euro NCAP, som den er alene om i sin klasse.

- Rangers kombinasjon av offroad-egenskaper, robust formgivning og sikkerhet fortsetter å fremstå som uslåelig, sier markedsdirektør hos den norske Ford-importøren Geir Haugaard. - Bestillingene av nye Ranger i Europa ligger allerede i forkant av forventningene. Spesielt er flaggskipmodellen Wildtrak med sine eksklusive eksteriør- og interiørdetaljer høyt etterspurt, sier Haugaard.

En rekke sjåførassistanseteknologier sørger for mer sikkerhet, komfort og bekvemmelighet og inkluderer Filskiftevarsling og Filskiftassistent, Adaptiv Cruisekontroll med avstandsvarsling, parkeringsassistanse foran og bak, ryggekamera og elektronisk stabilitetskontroll med kontrollfunksjoner mot velting og tilhengerskrens.

Andre smarte teknologier inkluderer Fords stemmeaktiverte SYNC 2 multimediasystem, bakkestartassistanse, Hill Descent Control, adaptiv lastkontroll og nødbremsassistanse.

Nye Ranger tilbyr klart forbedret drivstofføkonomi med blant annet Auto-Start-Stop, ny sluttutveksling og lanseringen av elektrisk servostyring, som bidrar til å senke drivstofforbruket med opptil 17%.

Med en vekst av Ranger på det norske markedet på mer enn 15% hittil i 2015 sammenlignet med samme periode i 2014 har vi all grunn til å ha store forventninger til salget av nye Ford Ranger, som ankommer Norge i slutten av 1. kvartal, avslutter Geir Haugaard.

# # #

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no