Gå videre til innhold
Nye Ford Transit Custom klar for Norge tidlig i 2018

Pressemelding -

Nye Ford Transit Custom klar for Norge tidlig i 2018

Fords nye varebil i 1-tonn segmentet, Transit Custom, er klar for det norske markedet i april 2018. Allerede året etter kommer den med en plug-in hybridversjon med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer

Nye Transit Custom bygger på suksessen til den utgående modellen som var det mest solgte nyttekjøretøyet i sitt segment både i 2015 og 2016 i Europa. Også i Norge har Transit Custom vært en stor suksess siden lanseringen,.

- Den nye versjonen Transit Custom blir enda bedre. Vi har lyttet til kundenes tilbakemeldinger, og kan nå levere en enda flottere bil som er mer komfortabel, praktisk og stappfull av smarte funksjoner og teknologi. Med helt ny front og et førermiljø designet som et mobilt kontor, er Ford Transit Custom et ideelt valg for nyttekjøretøykunder i dette segmentet, sier salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

For flere tekniske spesifikasjoner: KLIKK HER

Betydelig lavere drivstofforbruk

Under panseret sitter den helt nye dieselrevolusjonen – 2-litersmotoren Ford EcoBlue. Den leveres både med 105 HK, 130 HK og 170 HK, og har hele 13% lavere drivstofforbruk enn forrige generasjon av tilsvarende motor. Dreiemomentet ved lavere turtall har økt med hele 20%. I tillegg lanseres den nyutviklede 105 HK ECOnetic-utgaven med imponerende lavt drivstofforbruk på 0,57 l/mil og et CO2-utslipp helt nede på 148 g/km. Nye Transit Custom blir også tilgjengelig med 6-trinns automatgirkasse i kombinasjon med 130 HK og 170 HK motor.

Ladbar hybridvarebil

Fra 2019 kan Ford også tilby en ladbar hybridvarebil med volummodellen nye Transit Custom plug-in-hybrid. Ladbare Transit Custom kan gå 50 kilometer på strøm og har Fords prisvinnende 1.0-liters Ecoboost-bensinmotor som rekkeviddeforlenger. Den ladbare varebilen skal allerede i desember i år brukes i et forsøksprosjekt med store flåtekunder, som blant annet Metropolitan Police i London.

Ford annonserte tidligere i høst en investering på 410 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten på fabrikken i Tyrkia som produserer 2T Transit, Transit Custom og personfrakteren Tourneo Custom. Dette skjer for å møte økende etterspørsel etter disse modellene. Ford er allerede Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Også i Norge selger Ford mer nyttekjøretøy enn noensinne med en økning fra 2016 til 2017 på hele 5,5 % og en solid 2. plass på salgsstatistikken for nyttekjøretøy i Norge.

Nye Transit Custom leveres i to lengder med to ulike takhøyder. Ingen andre i klassen kan tilby like mange smarte oppbevaringsløsninger. En luke nederst ved gulvet foran i lasterommet kan for eksempel åpnes, slik at du kan få inn ekstra lange gjenstander.

Mange smarte løsninger

Interiøret i nye Transit Custom er helt nytt og bygger på Fords nye og forbedrede standard for interiørdesign. Bare i førermiljøet er det en rekke smarte oppbevaringsrom som kan romme alt fra A4-mapper til forskjellig typer mobilt kontorutstyr.Også dørpanelene er blitt redesignet for å gi mer og bedre oppbevaringsplass. Førermiljøet har også fått forbedret ergonomi og komfort. Sammen med det nye SYNC 3 infotainmentsystemet med 8 tommers touchskjerm er dette en vinner blant nyttekjøretøyene.

For første gang kommer Transit Custom med en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer. Nye Transit Custom tilbyr også blindsoneinformasjonssystem med varsling av kryssende trafikk når du rygger. Disse systemene kommer i tillegg til de mange sikkerhetssystemene som er tilgjengelig i dagens Transit Custom - som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, filskiftevarsler, sidevindsstabilisator, og adaptiv cruisekontroll.

Transit Custom kommer også i en dynamisk Sport-utgave med 2.0-liters EcoBluemotor med 170 HK, signaturstriper, unike eksteriørdetaljer og seter med delskinn.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no