Gå videre til innhold
Blir fornyet: Denne forrige generasjonen av Mondeo Hybrid kom bare som sedan.  Den nye generasjonen kommer også nå som stasjonsvogn.
Blir fornyet: Denne forrige generasjonen av Mondeo Hybrid kom bare som sedan. Den nye generasjonen kommer også nå som stasjonsvogn.

Pressemelding -

Ford lanserer Mondeo Hybrid stasjonsvogn

Tidlig neste år lanserer Ford en ny, forbedret og enda mer drivstoffeffektiv generasjon av Mondeo Hybrid, for første gang også som en romslig stasjonsvogn.

Nye og elegante Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn er spesialutviklet for Europa, og vil automatisk velge mellom helelektrisk og konvensjonell drift som igjen sørger for bekymringsløs rekkevidde.

- Kombinasjonen av stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, 187hk og automatgir gjør denne nye utgaven av en av våre mest populære modeller gjennom tidene til et perfekt valg for mange norske kunder. Dette er en vinner-kombinasjon som vi har stor tro på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken er 88% av bilene solgt i Mondeo-segmentet så langt i år stasjonsvogn.

Også en ny generasjon av dagens Mondeo Hybrid sedan vil bli lansert neste år. Som stasjonsvognen er dette et godt alternativ for både nærings- og privatkunder som er opptatt av lavest mulig driftskostnader.

Storstilt global elektrifiseringsplan

Nye Mondeo Hybrid er nok et eksempel på Fords plan om å elektrifisere en rekke bilmodeller. Selskapet investerer mer enn 90 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby 40 elektrifiserte bilmodeller globalt i løpet av 2022. Hele 16 av disse vil være helelektriske modeller.

Har vært blant de mest solgte bilene i Norge

Siden Ford Mondeo ble lansert i 1993 har den en rekke ganger vært helt i toppsjiktet blant de mest solgte bilene i Norge.

Nye Mondeo Hybrid kombinerer en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Til sammen yter disse 187 HK. Det resirkulerbare litium-ion batteriet på 1,4 kWh er plassert i gulvet bak baksetene - og blir blant annet ladet opp ved hjelp av bilens bremseenergi. Bilen er også utstyrt med en optimalisert eCVT automatgirkasse som ytterligere reduserer drivstofforbruket.

Teknologier som bidrar til lavere drivstofforbruk for nye Mondeo Hybrid er blant annet et eget system for å overvåke både drivstoff- og energiforbruk. Også elektrisk drevet luftavkjøling, elektrisk servostyring og spesielle kjøle- og vakumsystemer for motoren bidrar til lavere forbruk.

Mondeo Hybrid blir produsert på den toppmoderne Ford-fabrikken i Valencia i Spania.

Ford vil komme tilbake med både forbrukstall og priser for den nye generasjon Mondeo Hybrid når lanseringen nærmer seg.r

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no