Gå videre til innhold
Ford fornyer sine to familiefavoritter

Pressemelding -

Ford fornyer sine to familiefavoritter

To av Norges aller største og beste 7-setere, Ford S-MAX og Ford Galaxy, er nå klare med en ny drivstoffeffektiv motor og flere ytterligere forbedrede teknologier.

Begge familiefavorittene kommer med Fords nye og sofistikerte 2-liters EcoBlue dieselmotor i kombinasjon med en avansert ny 8-trinns automatgirkasse som blir styrt via en stilfull gearvelger.

- Både Ford S-MAX og Galaxy blir med dette enda mer attraktive valg for familier med behov for 7-seter og mye plass, samtidig som de får en bil med svært gode kjøreegenskaper. Den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren er en ekstremt kraftfull og moderne motor hvor mye av fokuset har vært på å redusere forbruket. Resultatet er imponerende, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I Norge vil både S-MAX og Galaxy selges med den nye 2-liters EcoBlue-motoren med 190 HK, med eller uten firehjulstrekk.

Ford Galaxy tilbys også med en 150 HK Ecoblue-motor med forhjulstrekk.

Både Ford S-MAX og Ford Galaxy har den nye 8-trinns automatgirkassen.

Kraft og dreiemoment som i en stor motor - drivstofforbruk som i en liten

Den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren leverer kraft, dreiemoment og kjøreprestasjoner som en langt større motor, samtidig som den har drivstofforbruket til en motor med mindre kapasitet. Den har også fått bedre respons, er mer stillegående og har mer dreiemoment på lavere turtall. 

Motoren møter alle de strenge kravene til Euro 6.2-utslippsstandarden testet etter WLTP-prosedyren (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

Også den nye 8-trinns automatgirkassen er utviklet for ytterligere å redusere drivstofforbruket, samtidig som den leverer raske og sømløse girskift.

Køassistent, bedre blindsonevarsling og nye vindusviskere

Også teknologien i de to familiefavorittene, som begge kan fås med trekk på alle fire, er blitt ytterligere forbedret.

Nå kommer den nye adaptive cruisekontrollen med en køassistent. Sammen med den nye 8-trinns automatgirkassen bremser den automatisk ned til full stopp, for eksempel ved kø, og starter igjen i løpet av tre sekunder. Dersom trafikken står lenger kan føreren trykke på en knapp på bilens ratt eller på gasspedalen for å gjenoppta kjøringen.

Begge de store familiebilene får et nytt og mer effektivt vindusviskersystem hvor spylevæsken blir fordelt på frontruten via små dyser i selve vindusviskerarmen. Dette gir renere ruter og lavere forbruk av spylevæske.

Aktivt lyddempingssystem 

Et sofistikert aktivt lyddempingssystem er også standard på den mest luksuriøse utgaven av S-MAX, Vignale.Velger du den mer sportslige S-MAX-varianten ST-Line, vil den nye modellen komme med sporty, røde bremsekalipere.

Både den fornyede utgaven av Norges beste 7-seter, Ford S-MAX, og den enda romsligere Ford Galaxy er nå klar for bestilling.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no