Gå videre til innhold
Nye og tøffe Fiesta Active klar for Norge

Pressemelding -

Nye og tøffe Fiesta Active klar for Norge

I løpet av våren er nye Ford Fiesta Active klar for Norge. For 259 700 kroner får du en meget godt utrustet crossover-modell som kombinerer tøff styling og høyere bakkeklaring med Fords velkjente kjøreegenskaper og avansert teknologi.

- I stadig større grad etterspør bilkjøpere SUVens mange gode egenskape. Med Ford Fiesta Active leverer vi en bil bygget på de klasseledende kjøreegenskapene og de avanserte teknologiene til nye Fiesta, samtidig som vi får med oss mange av SUVens fortrinn. Dette er en kombinasjon som passer perfekt for Norge og kunder med en aktiv livsstil, sier Geir Haugaard, markedsdirektør i Ford Motor Norge.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Fords SUV-salg økte med hele 24 % i Europa i fjor sammenlignet med året før. Nesten én av fem Ford-modeller som ble solgt i Europa var en SUV. Spesielt bidro salget av nye Ford EcoSport til dette – sammen med de større SUVene Ford Kuga og Ford Edge. Også i Norge økte salget av Kuga med 19 % og EcoSport med 38 %.

Robust og velutstyrt

Nye Fiesta Active har en startpris på 259 700 kroner i kombinasjon med Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor med 100 HK og en 6-trinns manuell girkasse. Man har også mulighet til å velge samme motor med 125 HK eller 140 HK, samt med automatgir i kombinasjon med 100 HK utgaven.

Fiesta Active er en robust småbil med en omfattende liste med standardutstyr, eksempelvis 17 tommers aluminiumsfelger, unik utvendig styling, Ford SYNC 3 med 8 tommers berøringsskjerm, B&O PLAY premium lydanlegg, navigasjon, sort taktrekk og delskinnseter.

Bakkeklaringen i nye Ford Fiesta Active er 18 millimeter høyere i forhold til en standard Fiesta. Dette gjør det enklere å komme seg frem på røffere veiunderlag og gir en høyere sitteposisjon inni bilen.

Nye Active er også utrustet med optimaliserte støtdempere for å redusere støt og slag i forbindelse med kjøring på dårlig vei.

Tre kjøremoduser

Kjøreopplevelsen med nye Fiesta Active blir ytterligere forbedret med 3 kjøremoduser hvor du kan velge mellom Normal, Eco eller Glatt, avhengig av hvilken kjørekarakteristikk du ønsker.

  • Normal bruker standardinnstillingene til elektronisk stabilitetskontroll og antispinn for normal kjøring
  • Eco justerer motor- og gasspådraget for å holde forbruket lavest mulig.
  • Glatt er tilgjengelig med manuell girkasse, og justerer elektronisk stabilitetskontroll og antispinn for å øke grepet på snø og is. 

Tåler tøff bruk

Nye Fiesta Active har et interiør og eksteriør som er bygd for å tåle tøffere bruk. Både setematerialer og tepper er testet i Fords materiallaboratorium i Dunton i England. Testprogrammet består av hele 60 000 testrunder for å sjekke at materialene tåler tøff behandling. Også fargeektheten i materialene blir omfattende testet. Selv skinnrattet blir testet, blant annet for å være sikre på at de tåler solkrem.

Fikk toppscore i kollisjonstest

Nye Ford Fiesta, som i en årrekke har vært Europas mest solgte småbil, ble også tildelt 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

Modellen er tilgjengelig med avanserte førerassistanseteknologier som ved bruk av to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer kan overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter fremover.

Teknologiene inkluderer parkeringsassistent for både lukeparkering og parallell-parkering som i et parkeringshus, samt utkjøringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, fotgjengeroppdagelse, føreroppmerksomhets­overvåkning og trafikkskiltgjenkjenning.

Nytt eksklusivt stereoanlegg fra B&O Play

Nye Fiesta tilbys med det eksklusive lydanlegget fra B&O Play. Høyttalere og kalibrering er skreddersydd, og har fantastisk lyd med sine 10 høyttalere, inkludert en senterhøytaler på toppen av instrumentpanelet og en subwoofer montert i bagasjerommet. Total effekt er hele 675 watt.

Stor ny Fiesta-familie

Ford Fiesta Active er den siste av 6 ulike varianter av nye Ford Fiesta. Nå kan kundene velge mellom innstegsmodellen Trend, den sportslige ST-Line, den meget godt utstyrte Titanium-varianten, eller den luksuriøse Vignale. Fiesta kommer også med Performance-varianten Fiesta ST med 200 HK.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liters Ecoboost-motor har for sjette år på rad blitt kåret til den beste motoren i sin klasse. Kåringen er gjort av biljournalister fra hele 38 land.
Det betyr at den lille, men meget kraftige 3-sylindrede bensinmotoren har blitt kåret til verdens beste motor i klassen under 1.0 liter samtlige år siden den ble lansert i 2012.
Det er en jury bestående av hele 58 biljournalister fra 3

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no