Gå videre til innhold
Ford viser frem system for tilkoblede nyttekjøretøy og råtøff Ranger

Pressemelding -

Ford viser frem system for tilkoblede nyttekjøretøy og råtøff Ranger

Med FordPass Connect får bileiere tilgang til en rekke praktiske funksjoner som ytterligere skal styrke Fords posisjon som Europas største nyttekjøretøymerke.

Også en spesialutgave av Ford Ranger og en helt ny teknologi for en mer effektiv leveringstjeneste ble akkurat vist frem på nyttekjøretøymessen i Birmingham i England.

Nye Transit Connect blir det første nyttekjøretøyet i Norge som får innebygd modemteknologi og nettilgang. Den skal være på plass i Norge i august.

- Nyttekjøretøy som kan «snakke sammen» åpner for mange nye muligheter til å gi kundene våre ekstra verdi. Det vi viser her i Birmingham er bare starten. Med utgangspunkt i vårt sterkeste modellutvalg av nyttekjøretøy noensinne, kan Ford nå levere enda mer effektive løsninger for transport av varer og mennesker, sier toppsjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Ford har vært det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa de siste tre årene. Hittil i 2018 har merket konsolidert posisjonen med det beste kvartalssalget av Ford nyttekjøretøy siden 1993 i de 20 viktigste europeiske markedene.

Også i Norge har nyttekjøretøysalget vært svært bra. Ford var i 2017, og er så langt i 2018, det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

Internettilkoblede nyttekjøretøy gir nye muligheter

For første gang introduseres FordPass Connect i europeiske nyttekjøretøy. Dette gir bedriftskundene en helt ny mulighet til å samhandle med kjøretøyene sitt. Systemet, som først kommer i nye Ford Transit Connect, gjør bilene om til mobile WiFi-hotspots med tilkobling for opptil 10 enheter. Sjåførene kan blant annet få hjelp til å velge de minst trafikkerte rutevalgene med løpende oppdateringer via Live Traffic med SYNC3-navigasjonssystemet.

I tillegg vil FordPass Connect også gi kundene en rekke praktiske funksjoner via mobil-appen FordPass, blant annet en låsefunksjon, lokalisering av kjøretøyet og muligheten til å sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå.

Ny Ford Ranger Wildtrak X

Etter suksessen med den eksklusive Black Edition av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger, ble også en helt ny spesialversjon vist frem for de fremmøtte på nyttekjøretøymessen i Birmingham.

Med den spesielle «Performance Blue»-lakken, helsvart grill, takrails, stigtrinn og aluminiumsfelger står den nye spesialversjonen virkelig ut i mengden. Innvendig er den utstyrt med helsvarte skinnseter med kontrastsøm i «River Rock gray». Wildtrak X kommer som Double Cab. Under panseret vil den være utstyrt med en 3.2-liters 200 HK sterk TDCi-dieselmotor og en 6-trinns automatgirkasse. Bilen er allerede klar for bestilling hos din Ford-forhandler for levering etter sommeren.

Innovative løsninger for varetransport i byen

På varebilmessen er også en Plug-in Hybrid-versjon av Ford Transit Custom utstilt - som er del av et større prøveprosjekt i London. Målet er å se hvordan hybrid-nyttekjøretøy kan bidra til renere luft og samtidig bidra til økt produktivitet i et bymiljø.

Transit Custom Plug-in Hybrid er utstyrt med den prisvinnende 1-liters Ford EcoBoost-motoren med rekkeviddeforlenger. Dette gir en elektrisk rekkevidde på 50 km. I alt er 20 Transit Custom Plug-in Hybrid med i prøveprosjektet - som er finansiert med midler fra britiske myndigheter.

Ford viser også frem et digitalt konsept som skal hjelpe samarbeidspartnere med å levere varer og tjenester i byen. Tjenesten skal koordinere bruken av varebiler, sykkelbud og gående bud for mest mulig effektivt å kunne levere en pakke helt frem til døra. Ford jobber aktivt for å få på plass flere flåtepartnere slik at de kan starte med testing av tilbudet i London senere i år.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no