Gå videre til innhold
Nye Ford Fiesta ST - mye moro for pengene

Pressemelding -

Nye Ford Fiesta ST - mye moro for pengene

Her er teknologiene som gjør nye Ford Fiesta ST til den mest kjøreglade, responsive og underholdende Fiesta ST noensinne - og de norske prisene er klare!

For 342 000 kroner får du en meget godt utstyrt 3-dørs Fiesta ST. Med 5 dører koster den 5000 kroner mer.

- Vi vet at kunder som kjøper ST-modeller har høye forventninger. Derfor har vi overført mye av kunnskapen fra utviklingen av Performance-modellene Focus RS og Ford GT til nye Fiesta ST. Den vil sette en ny standard for kjøreglede i dette segmentet, sier toppsjefen for Ford Performance i Europa, Leo Roeks.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

De nye teknologiene som for første gang er tilgjengelig på nye Fiesta ST inkluderer:

 • Differensialsperre for optimalt grep på svingete veier
 • Et Ford-patentert fjæringssystem som gir bedre kontroll i skarpe svinger og bedre tilbakemeldinger fra bilens bakpart. Systemet øker også bilens sidestivhet.
 • Mulighet for Launch Control for raskere akselerasjon på bane. Denne funksjonen blir vist med egen grafikk i bilens digitale instrumentpanel.

Ford avslørte i fjor at nye Fiesta ST for første gang kommer med ulike kjøremoduser – normal, sport og bane - som igjen påvirker bilens motor, styring og stabilitetskontroll. Bilens karakter kan endre seg fra en behagelig pendlerbil til en sprek banebil med ett knappetrykk.

Nye Ford Fiesta ST kommer også med:

 • Bilbransjens første 3-sylindrede motor med sylinderkutt
 • Ulike kjøremoduser som også påvirker bilens lyd for å gi deg en enda mer engasjerende kjøreopplevelse. Dette skjer ved hjelp av en elektronisk lydforbedringsteknologi og en aktiv ventil som er koblet opp mot bilens eksosanlegg. Teknologien forsterker den allerede sportslige lyden fra den nye 1.5-liters Ecoboost-motoren.
 • Tilgjengelig utstyr som infotainment-systemet SYNC 3, det eksklusive bilstereoanlegget fra B&O PLAY og avanserte førerassistansesystemer som blant annet leser trafikkskilt og hjelper deg å holde deg i egen fil.

Nye Ford Fiesta ST kommer til Norge til sommeren.

Ny teknologi gir enda bedre kjøreegenskaper

Til 3. generasjon Fiesta ST kan man velge en Performance-pakke som blant annet inkluderer differensialsperre. Det mekaniske systemet reduserer kreftene som distribueres til et hjul med dårlig veigrep, for eksempel det innerste hjulet i en skarp kurve. Dette utnytter motorens krefter og gir bedre grep.

Det nye systemet jobber sammen med Fords dynamiske kurvekontroll som forbedrer bilens veigrep og reduserer understyring ved å bremse ned det innerste hjulet foran i svinger.

- Vi har fintilpasset Fiesta ST’s nye mekaniske differensialsperre til å jobbe sømløst sammen med den forbedrede dynamiske kurvekontrollen for å levere mest mulig moment, sier sjefen for Ford Perfomance i Europa, Leo Roeks.

Først i klassen med system for økt sidestabilitet

Ford-patenterte kraftvektorfjærer forbedrer også stabiliteten, smidigheten og responsen til nye Fiesta ST’s torsjonsaksel bak. I tillegg til en mer presis styrerespons bidrar dette også til en eksepsjonell kjøreopplevelse. Helt nye Ford Fiesta ST er den første kompakte «hot-hatchbacken» som kan dra nytte av teknologien hvor sideveiskrefter blir overført inn i fjærsystemet og gir økt sidestabilitet.

Ny motor og mer krefter

Den nye 1.5-liters Ecoboost-motorens 3-sylindrede arkitektur leverer også et naturlig høyt dreiemoment ved lavt turtall. Ytelsen blir ytterligere forsterket av en ny turbolader som benytter seg av et turbindesign for å bygge ladetrykk raskere og minimere forsinkelsen. Dette gir både bedre respons og en morsommere kjøreopplevelse.

Motoren leverer 200 HK ved 6000 omdreininger per minutt og 290 Nm fra 1600 til 4000 omdreininger per minutt.  0 - 100 km/t går unna på 6,5 sekunder og speedometernålen stopper først på 232 km/t.

Den nye motoren får Fords bransjeledende teknologi som for første gang muliggjør sylinderkutt på en 3-sylindret motor. Deaktiveringen sparer deg for drivstoff ved at bensintilførselen til en sylinder automatisk kuttes når kjøremønsteret og forholdene tilsier at bilen ikke trenger full motorkapasitet.

Rikholdig utstyrsliste

Nye Fiesta ST blir tilgjengelig i fargene Frozen White, Magnetic, Moondust, Performance Blue, Race Red, Shadow Black og Silver Fox.

Fiesta ST kommer med en omfattende liste med standardutstyr - deriblant:

 • Recaroseter i skinn/Dinamica
 • Unik utvendig styling med stor bakspoiler
 • 18 tommers aluminiumsfelger.
 • Røde bremsekalipere
 • Eksklusivt B&O PLAY lydanlegg
 • Nøkkelfritt system
 • Ford SYNC 3 infotainmentsystem
 • 3- eller 5-dørs karosseri

- Alle performance-egenskapene til denne bilen har blitt forbedret. Det er ikke noe tvil om at ST står for Sports Technologies, sier toppsjefen for Ford Performance i Europa, Leo Roeks.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liters Ecoboost-motor har for sjette år på rad blitt kåret til den beste motoren i sin klasse. Kåringen er gjort av biljournalister fra hele 38 land.
Det betyr at den lille, men meget kraftige 3-sylindrede bensinmotoren har blitt kåret til verdens beste motor i klassen under 1.0 liter samtlige år siden den ble lansert i 2012.
Det er en jury bestående av hele 58 biljournalister fra 3

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no