Gå videre til innhold
FØRSTEMANN: Denne konseptbilen fra 1974, kalt Bobcat, var starten på eventyret Ford har hatt med sjarmøren Ford Fiesta.
FØRSTEMANN: Denne konseptbilen fra 1974, kalt Bobcat, var starten på eventyret Ford har hatt med sjarmøren Ford Fiesta.

Pressemelding -

Europas mest solgte småbil fyller 40! Se de ville Fiesta-konseptene

Ford Fiesta har vært en suksesshistorie siden den første utgaven trillet ut av fabrikken i 1976. Den har vært Europas mest solgte småbil de siste fire årene, og i år fyller den populære bilen 40 år!

Den lille sjarmøren inntok topplasseringen i småbilklassen allerede samme året som den ble lansert. Siden den gang har mer enn 17 millioner Fiestaer (som faktisk betyr fest på spansk) trillet ut fra fabrikken, og 61.212 av disse er solgt i Norge. Fiestaen har beholdt sjelen som har gjort den til en suksess, og i år ble også den ultimate sportslige utgaven Fiesta ST200 lansert. Dette er den raskeste Fiestaen noensinne.

I anledning 40 års-feiringen av en av merkets aller største suksesser har Ford Motor Company vært i arkivene og blåst støv av gamle minner om en bil som veldig mange europeere har et forhold til.

 
Visste du for eksempel at:

# Toppfarten på Fiesta ST200 er 230 km/t? Originalen greide bare 136 km/t.

# Ford Fiesta startet sitt liv som et hemmelig prosjekt kalt «Bobcat»?

# Den originale Ford Fiestaen kostet under 1856 £, eller drøye 18 300 norske kroner etter £-kursen i 1976*, og kunne fylles opp for 5,78 £ (57 norske kroner)?

# Fiesta har kommet i flere spesialutgaver som Kingfisher, Sandpiper og Firefly?

# Den kjente skuespilleren Jeremy Irons sammenliknet en Ford Fiesta med en episode av den engelske dramaserien «Downton Abbey»? Uvisst av hvilke grunn.

# Engelsk politi i mange år har brukt Ford Fiesta som patruljebil?


For flere bilder og mer informasjon - Klikk her

Opp gjennom historien har Ford forsøkt å fornye et av sine kjæreste familiemedlemmer flere ganger. Se de elleville forsøkene som ble gjort på 70-, 80- og 90-tallet. Har du en favoritt?

1. Ole!

Dette konseptet kom i 1976. Den ble kalt Corrida og ble designet for å være maksimalt areodynamisk for å spare penger på bensin.

2. Zig og Zag

Fiesta Zig var en to-seters sportsbilvariant mens Fiesta Zag var en liten varebil. De iøyenfallende konseptene debuterte i 1990.

3. Med koffert i dørene

Dette konseptet fra 1980 ble selvsagt kalt Pockar. Her er det to matchende kofferter som skal kunne plasseres i dørene som var genitrekket.

4. Kjøleskap i bagasjerommet

Allerede i 1989 pekte konseptbilen Fiesta Urban fremover med sin teknologi. Bilen var nemlig utstyrt med parkeringssensorer. Den hadde også en løsning med kjøleskap i bagasjerommet og en dør som av en eller annen grunn ikke lot seg åpne.

5. Alle små SUVers bestefar

Her er bestefaren til dagens mindre SUVer. Fiesta Tuareg kom i 1979 og var designet for å komme seg frem overalt.


Se flere bilder av de rareste og mest spennende Ford Fiesta konseptene her

* Ifølge SSBs historiske valutakurser kostet et pund i gjennomsnitt 9,90 kroner i 1976

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår  - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Ford leverte i 1. halvår sitt beste resultat på salg av personbiler siden 2010 og beste nyttekjøretøysalg siden 1993 på sine 20 tradisjonelle europeiske markeder. Fords totale salg av kjøretøy i Euro 20 økte med 7,5% til 718.700 enheter i 1. halvår, som tilsvarer en markedsandel på 7,9%. På samtlige 50 europeiske markeder*** økte Fords kjøretøysalg med 7.1%, til 807.500 enheter i 1. halvår

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln.

Ford Motor Companys toppsjef Mark Fields og Europa-sjef Jim Farley vil avduke helt nye Ford Fiesta på et spesielt «Go Further» arrangement i Køln 29. november.
Ford vil også komme med flere detaljer rundt sin Smart Mobility strategi, nyheter om drivstoffbesparende teknologier og presentere nye nyttekjøretøy til de mer enn 2500 representantene fra media, forhandlere og ansatte som vil være tilst

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no