Følg Ford Motor Norge AS

Fiesta er fortsatt Europas favorittsmåbil

Pressemelding   •   feb 02, 2016 08:00 CET

Da bilsalgsstatistikken for 2015 ble gjort opp var Ford Fiesta fortsatt europeiske bilkjøperes favorittsmåbil - for fjerde år på rad.

Europeiske bilkunder kjøpte i 2015 314.432* Fiestaer, sammenlignet med 309.120 enheter året før - en økning på 2% etter at Ford lanserte betydelige oppgraderinger.

- Småbilkjøpere vil finne det de ser etter i Fiesta, enten det er imponerende drivstofføkonomi i Fiesta Econetic med 82 g/km CO2** eller ytelsene i Fiesta ST, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult fra 30 europeiske land. For mer informasjon, besøk www.jato.com.

http://www.jato.com

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil kjøreadferd og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle for en bils drivstoff/energi-forbruk, CO2 utslipp og rekkevidde når det kjøres på elektrisk strøm.

CO2 er den viktigste drivhusgassene som er ansvarlig for global oppvarming.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.