Gå videre til innhold
Ford tilbake på topp som mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 2015

Pressemelding -

Ford tilbake på topp som mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 2015

Fords fornyede og utvidede Transit-serie oppnådde en ny milepæl i 2015, da Ford for første gang på 18 år ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Europeiske kunder kjøpte over 280.000 Ford nyttekjøretøy*, en økning på 23% i forhold til 2014. Samtidig feiret Ford Transit 50-årsjubileum over hele verden.

Salgsveksten i Europa førte blant annet til at merket flyttet seg fra 7 plass i 2012 til 1. plass på salgsstatistikken i 2015, drevet av fire nye Transit-modeller; 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier og Ford Ranger.

En annen fjær i hatten er at Ford Ranger ble Europas mest solgte pickup - med 27% flere registreringer enn året før.

- Ford har investert tungt i utviklingen av nye nyttekjøretøy, som er tøffe, har lavt drivstofforbruk og en rekke moderne og avanserte sjåførassistanseteknologier, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge.

- Ford har nå det nyeste nyttekjøretøyprogrammet i Europa, og i år vil vi lansere nye drivlinjer for Transit og Transit Custom og en helt ny Ford Ranger, sier Berg.

Fords nyttekjøretøy oppnådde en markedsandel på 12,6 % i Europa i 2015 – en økning på 1,2 prosentpoeng i forhold til året før – og ble dermed Europas mest kjøpte nyttekjøretøymerke.

Et annet viktig element er uten tvil økt spesialisering innen nyttekjøretøy hos forhandlerne, med satsing på mer enn 750 egne Transit-sentre i Europa - og systematisk tilpasning av servicemarkedstjenester til de behov profesjonelle nyttekjøretøybrukere i Norge og Europa har.

I Norge var veksten på hele 25% i 2015 i forhold til 2014. Markedsandelen på nyttekjøretøy økte fra 13,6% i 2014 til 15,2% i 2015. Alle modellene i nyttekjøretøyprogrammet kunne vise til volumvekst fra foregående år: Transit Courier +66,2%, Transit Connect +14,3%, Transit Custom +7,5%, 2-tonns Transit +179% og Ford Ranger +18,1%.

Vi vil presentere flere interessante nyheter i tiden fremover, blant annet en helt ny Ford Ranger. Med de nye og forbedrede produktene og nå utvidet garanti på nyttekjøretøy, regner vi med at Fords posisjon i dette markedet vil bli ytterligere styrket, avslutter Berg. 

# # #

Fords salg av nyttekjøretøyer i Europa

2012 2013 2014 2015

Fords markedsandel i prosent

8,5 10,0 11,4 12,6

Markedsposisjon

7 6 3 1

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der Ford har nasjonale salgsselskaper.

De 20 Euro-markedene er

Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike).

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no