Følg Ford Motor Norge AS

Fords salg i Europa økte med over 20% i november

Pressemelding   •   des 13, 2015 23:59 CET

Fords salg i Europa økte med over 20% i november og bidro til en klar vekst i markedsandelen. Dette var også Fords beste november i Europa siden 2009.

Ford i Norge kan for sin del registrere en vekst hittil i år på 13% for alle biltyper, og 23% vekst på nyttekjøretøy isolert, i samme periode.

Ford solgte 101.500 kjøretøy på sine 20 tradisjonelle markeder i Europa* i november, og 1.181.200 kjøretøy i årets første 11 måneder. Dette er en økning på 20,5% sammenlignet med november 2014, og 9,9% for året sett under ett.

Vi avslutter 2015 med en betydelig vekst og er godt posisjonert for større vekst i 2016, uttaler Roelant de Ward, visepresident for markedsføring, salg og service, i Ford Europa. Vår rekke av nye familiebiler til høyytelsesbiler, til SUV modeller og nyttekjøretøy tiltrekker seg stadig nye kunder og forsterker Fords merkevare, uttaler de Ward.

Ford nr. 1 på nyttekjøretøy i Europa

Ford er Europas mest kjøpte nyttekjøretøymerke hittil i år og etterspørselen fortsetter å øke for den nye og utvidede Transit-serien.

Salget av Fords nyttekjøretøy økte med 24% både i november og i perioden januar til november. Samtidig økte Fords andel av dette markedssegmentet til 13,3% i november, og 12,7% hittil i år, som er det beste resultatet for begge perioder siden 1996. Fords pickup-serie Ford Ranger er også Europas mest kjøpte pickup med en vekst på 32% hittil i år.

- Den europeiske veksten er en sterk stimulans for Ford i Norge, men også våre egne resultater hittil i år skaper stor optimisme, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør for den norske Ford-importøren. Etterhvert som kundene gjør seg kjent med alle nyhetene – f.eks. modeller som Mondeo AWD, S-MAX AWD, Galaxy AWD, Mondeo Vignale, Ford Edge, ikoniske Mustang og ikke minst den nye rekken av nyttekjøretøy, er vi sikker på at Ford vil fortsette å tiltrekke seg nye kunder i Norge fastslår Berg.

Optimismen merkes også hos forhandlerne og en viktig del av Fords vekstplan er etablering av Ford Stores, butikker hvis innhold og profil rendyrker og videreutvikler Fords merkevare. Jeg er sikker på at kundene som besøker våre forhandlere merker entusiasmen, avslutter Berg.

# # #

* Salgstallene gjelder Fords 20 europeiske hovedmarkeder der merket har et nasjonalt salgsselskap. The Euro 20 markets are: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.