Gå videre til innhold
Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Pressemelding -

Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Fords salg i Europa gjorde et nytt hopp i september, drevet av sterk etterspørsel etter nye Mondeo, selskapets SUV-modeller og ikke minst nyttekjøretøy.

Samtidig kunne Ford i Norge registrere sin beste måned på svært lenge for salg av nyttekjøretøy med en markedsandel på 21,3% - kun 16 biler bak 1. plassen. Dette er en salgsvekst på 35,6% sammenlignet med september i fjor og hittil i år er veksten på 25,3%. Vi må helt tilbake til 1967 for å finne tilsvarende resultater - og da hadde Ford en markedsandel for nyttekjøretøy på 22% for året under ett.

I Europa solgte Ford i september 140.300 kjøretøy*, og 978.800 kjøretøy i løpet av årets ni første måneder – en vekst på henholdsvis 8% for september og 10% hittil i år. Dette gav Ford en markedsandel på 8,9% i september og 8,1% hittil i år, som er det beste resultatet siden 2011. Ford var også det mest solgte nyttekjøretøymerket i september og hittil i år, opp fra nr. 7 i 2012. Merket beholdt også sin 2. plass som Europas nest mest solgte bilmerke for alle biltyper under ett og for personbiler.

Personbiler

Nesten 10.000 europeiske kunder har bestilt nye Ford Mustang og salget av nye Mondeo økte med 60% hittil i år og 45% i september sammenlignet med tilsvarende perioder i 2014. I Norge hadde Mondeo i september en salgsvekst på 180% og hittil i år en vekst på 160%. Nye Focus økte i Europa med nesten 37% i september og Kuga-salget i september og hittil i år var det høyeste siden lanseringen av første generasjon Kuga i 2008. Salget av den kompakte SUV-modellen EcoSport var dobbelt så høyt i september som i samme måned i 2014.

Nyttekjøretøy

Ford ble nummer 1 for salg av nyttekjøretøy i Europa i september og er det også for årets 9 første måneder totalt. Etterspørselen fortsetter å øke for den nye og utvidede Transit-serien og Ranger pickup. Nyttekjøretøysalget hittil i år har økt med 26% mens markedsandelen for perioden økte med 1,5 prosentpoeng til 12,8%, som er den høyeste markedsandelen  på nærmere 20 år.

Salget av Ranger pickup økte i september med 17%, og hadde med det det beste resultatet for september og årets tre første kvartaler siden modellen ble lansert i 1999. I følge de siste salgsdata er Ranger Europas mest solgte pickup i årets første syv måneder.

# # #

* Ford of Europe rapporterer salg gjennom de 20 markedene der merket har sin egen nasjonale salgsorganisasjon, det vil si Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Holland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige og Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no