Gå videre til innhold
Ford starter produksjonen av europeisk elektrisk Focus.

Pressemelding -

Ford starter produksjonen av europeisk elektrisk Focus.

Flere bilder, videoer og annet pressemateriell: http://focuselectric.fordmedia.eu/enhanced.htm

Ford åpnet i dag et nytt kapittel i sin historie med produksjonsstart for nye Focus Electric i Saarlouis, Tyskland – den første fullelektriske Ford-bilen bygget i Europa.

Nullutslippsbilen Focus Electric danner fortropp for Fords program av elektrifiserte og drivstoffeffektive kjøretøy, som neste år vil få selskap av C‑MAX Energi Plug-in hybrid, fulgt av nye Mondeo hybrid kort tid etter.

Focus Electric er utviklet som et “One Ford” globalt kjøretøy og har en avansert elektrisk motor og litium-ion batteri som utvikler 143 HK og gir bilen en toppfart på 136 km/t og har en rekkevidde på 162 km. Modellen har vært produsert i Nord-Amerika siden desember 2011, og den Saarlouis-bygde versjonen vil bli tilgjengelig for europeiske kunder fra september i år.

- Focus Electric markerer en spennende ny æra med elektriske Ford-personbiler i Europa, og demonstrerer teknologisk fremgang når det gjelder å tilby våre europeiske kunder avanserte miljøvennlige kjøretøy, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - Det er et kjøretøy som imøtekommer de mobilitetskrav og miljøhensyn dagens bilkjøperes har – der ytelser kombineres med avansert teknologi i en bil med null utslipp.

- At produksjonen av våre elektriske personbiler nå skjer her i Europa gir kundene våre flere valgmuligheter, der de kan bestemme hvorvidt en konvensjonell motor eller et elektrisk kjøretøy er det som dekker deres behov best, fastslår Kimber.

Nye Focus Electric er det første fullelektriske kjøretøyet som produseres direkte ved et samlebånd for masseproduksjon. Focus Electric er utstyrt med en 6,6 kW lader helintegrert med bilen, som kan levere ca. 100 km kjøring med 2-3 timers lading og 150 km kjøring med 3-4 timers lading fra en 32 Amp strømkilde.

Focus Electric har også et nytt brukergrensesnitt kalt SmartGauge, som beregner og viser rekkevidden basert på gjenværende energimengde og sjåførens kjøremåte, inklusive bremsing og akselerasjon og bruken av klima- og lydanlegg.

Bilen har også regenerativ lading for å fange opp opptil 95% av den energien som ellers ville ha gått tapt i bremseprosessen - i stedet tilbakeføres mest mulig energi til batteriet.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no