Gå videre til innhold
Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

Pressemelding -

Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

For mer informasjon, bilder, videøer etc: http://powerofchoice.fordmedia.eu/enhanced.htm
                                                   

Ford opplyser at de vil tilby tre klart adskilte elektriske kjøretøy innen utgangen av 2014 for å komplettere sitt program av drivstoffeffektive bensin- og dieseldrevne kjøretøy.

I slutten av 2014 kommer C-MAX Energi plug-in hybrid og Mondeo Hybrid. Fra før av har Ford lansert Ford Focus Electric, en nullutslipps batteridrevet elektrisk bil som allerede er i salg i Norge.

- Ford utnytter sin globale erfaring og ekspertise til å lansere en omfattende rekke elektrifiserte biler, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. Våre europeiske kunder er sterkt opptatt av miljøet, og ser i stigende grad på elektrifiserte biler som en måte å balansere disse hensynene med ønsket om å eie sin egen bil.

Ford er produsenten av det nest største antall hybridkjøretøy i verden, og selskapets andel av markedet for elektrifiserte biler er firedoblet i løpet av det siste året i USA, hvor Ford nylig rapporterte et salg av 46.000 elektrifiserte biler hittil i år, en økning på over 400 % sammenlignet med for ett år siden.

Fords modellprogram av elektrifiserte biler vil inkludere:

  • Focus Electric hvor de tekniske spesifikasjonene for nykommeren er en elektrisk driftsmotor som utvikler 142 HK og et dreiemoment på 250 Nm. Det gir en rekkevidde på 162 km, en toppfart på 136 km/t og akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 11,4 sekunder gjennom en 1-trinns automatisk girkasse.Focus Electric har et litium-ion-batteri på 23 kilowattimer. Batteriet har et avansert nedkjølings- og varmesystem til å regulere batteritemperaturen for å hjelpe til å maksimere levetiden til batteriet i tillegg til at man får flest mulig km. pr. lading. Både Focus Electric og batteriene er dekket av 5 års garanti. Batteriene har for øvrig en forventet livssyklus på ca. 230.000 km.
  • C-MAX Energi, som er Fords første plug-in hybrid produksjonsmodell kombinerer hybridelektrisk teknologi med et 7.6 kilowattimer litium-ion høyspentbatteri. Det tar mål av seg til å gi et utslipp på mindre enn 50 g/km CO2 og kunne kjøre på ren elektrisk kraft i mer enn 30 km. Koblet til en ladestasjon kan den fullades på mindre enn 3 timer.
  • Mondeo kombinerer forbrenningsmotor med elektrisk motor og batteri, og kan komme opp i en toppfart på 136 km på ren elektrisk kraft. Forbrenningsmotoren overtar når det er behov for mer effekt og lader batteriet mens den elektriske motoren brukes til å kjøre igang fra stillestående og ved lave hastigheter. Mondeo Hybrid tar mål av seg til et forbruk på under 0,45 l/mil km og CO2-utslipp på under 99 g/km.

Fords europeiske elektrifiserte modeller vil komplementere selskapets klasseledende drivstoffeffektive bensin- og dieseldrevne biler som inkluderer:

  • Focus ECOnetic med et forbruk på 0,34 l/mil og et CO2-utslipp på 88 g/km
  • Focus 1,0-liters EcoBoost 100 HK, som vil bli tilgjengelig tidlig neste år, og vil gi 99 g/km og 0,43 l/mil.
  • Syv Fiesta-drivlinjer med under 100 g/km CO2-utslipp

1,0-liters EcoBoost-motoren kombinerer direkte drivstoffinnsprøyting, turbolading og variable ventiltider for å senke drivstofforbruket uten å tape effekt. Motoren ble for øvrig utropt til årets internasjonale motor både i 2012 og 2013.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no