Gå videre til innhold
Ny Ford Mondeo med utvidet parkeringsassistanse, elektrisk rattstammeregulering og nytt hjuloppheng.

Pressemelding -

Ny Ford Mondeo med utvidet parkeringsassistanse, elektrisk rattstammeregulering og nytt hjuloppheng.

Fords pressemappe for bilutstillingen i Paris vil du finne her; http://paris2012.fordmedia.eu etter kl. 09:30 – 27-September.

I tilknytning til åpningen av den internasjonale bilutstillingen i Paris opplyser Ford i dag at den nye utgaven av Mondeo vil få et bredt spekter av innovative teknologier, blant annet Fords første parkeringsassistent som også muliggjør automatisk paralellparkering.

Ford opplyser også at nye Mondeo vil bli den første modellen i denne klassen med elektrisk justering av rattstammen med minnefunksjon, sete med massasjefunksjon og  selvåpnende bakluke. Det vil også bli den første europeiske Ford-modellen med et nytt bakhjulsoppheng. Det vil gi nye Mondeo - det første kjøretøyet bygget på Fords globale CD-plattform - mer raffinerte og dynamiske kjøreegenskaper.

- Dette er utstyr som forteller noe om kvaliteten, teknologien og kjøreopplevelsen i nye Mondeo, sier Steve Kimber, adm. direktør hos Ford Motor Norge.

- Mondeo har alltid stått i fremste rekke blant Fords europeiske personbiler,  og den nye modellen er en milepæl hva gjelder tilgjengelig utstyr i denne klassen, fastslår Kimber.

En ekstra spennende detalj er Avansert Parkeringsassistent. Den vil forenkle parkering i en rekke kjøresituasjoner, og blir Fords første automatiserte parkeringssystem som både lukeparkerer og rygger inn i en parkeringslomme.

Nye Mondeo vil ha et avansert hjuloppheng og elektronisk servostyring for optimalisert manøvrering og dynamiske kjøreegenskaper. Det nye hjulopphenget vil også forbedre kjøreopplevelsen og senke støynivået for dem som sitter i baksetet.

Den elektriske justeringen av rattstammen med minne, som for første gang blir tilgjengelig i Mondeo-klassen, gjør det enkelt å optimalisere komfort og kjørestilling. En massasjefunksjon i de konturformede setene vil også bidra til økt komfort. En annen komfortdetalj er det elektrisk oppvarmede rattet

Nye Ford Mondeo blir tilgjengelig som 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, og en 4-dørs sedan blir klassens første bensin/elektriske hybrid, der en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor er kombinert med en 35 W litium-ionbatteri for å gi optimal drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp.

Nye Mondeo vil også være den første bilen i sin klasse med en 1,0-liters bensinmotor - EcoBoost-motoren som er kåret til årets internasjonale motor. En ECOnetic Technology-modell med 1,6-liters dieselmotor vil også være tilgjengelig. Begge forventes å gi klassens beste drivstofføkonomi.

I tillegg kan Mondeo-kundene velge mellom de effektive og kraftfulle 1,5- og 2,0-liters EcoBoost bensinmotorene med turbo og direkteinnsprøyting - og en 2,0-liters TDCi dieselmotor. For første gang vil også en dieseldrevet Mondeo med firehjulsdrift være tilgjengelig.

Nye Mondeo er designet med utgangspunkt i Fords nyutviklede globale formspråk, tuftet på eleganse og sportslighet. Den lave taklinjen fremhever profilen til en sportscoupé samtidig som et rommelig og praktisk interiør er beholdt.

Den slanke sidelinjen gir en premium-følelse, mens den sofistikerte fronten har Fords nye og mer fremtredende trapesformede grill, en "power-dome" forhøyning på motorpanseret og klassens første adaptive LED frontlys.

Interiøret preges av en høy grad av ergonomi, komfort og kvalitet.

Mondeo vil også tilby SYNC med MyFord Touch, et stemmeaktivert kommunikasjonssystem med 8-tommers firefarget berøringsskjerm og kapasitet til å virke som WiFi hotspot for opptil fem enheter.

SYNC med MyFord Touch gjør at sjåføren kan holde hendene på rattet og øynene på veien og kontrollere telefon, bilens mediespillere, klimaanlegg og navigasjonssystem med stemmekommandoer.

Nye Mondeo er også Europa-debut for Fords oppblåsbare setebelter bak. Disse er konstruert for å redusere hode-, nakke- og   brystskader på dem som sitter i baksetene. Ved en ulykke vil beltet ekspandere og fordele kollisjonskreftene over et område som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt bilbelte.

Nye Mondeo kommer i salg i annen halvdel av 2013.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no