Gå videre til innhold
Ford viser EcoSport i Paris; ny SUV med småbilens praktiske egenskaper

Pressemelding -

Ford viser EcoSport i Paris; ny SUV med småbilens praktiske egenskaper

Pressemappen til Paris motorshow vil du finne på denne linken http://paris2012.fordmedia.eu etter 09:30 – 27-September.

Ford vil i morgen trekke teppet til side for den nye SUV-modellen EcoSport på den internasjonale bilutstillingen i Paris. EcoSport er en bilmodell som kombinerer småbilens smidighet, drivstoffeffektivitet og økonomiske tilgjengelighet med fleksibiliteten og rommeligheten til en SUV.

Nye EcoSport er basert på Fords globale B-klasseplattform og vil tilbys europeiske kunder i løpet av en 18-månedersperiode. Den vil bli utstyrt med den prisbelønte 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren og vil etablere en egen Ford SUV-klasse, som etterhvert også vil bestå av en ny Kuga og Ford Edge, som er et større og mer premium kjøretøy som allerede har oppnådd betydelig popularitet i Nord-Amerika.

- Ford EcoSport kombinerer verdiene, kvaliteten og drivstoffeffektiviteten til Fiesta, med et spennende og sporty utseende,” sier adm. direktør Steve Kimber hos Ford Motor Norge. - Det elegante utseende og SUV-egenskapene bør bli et fristende tilbud i Fords B-klasse, som allerede består av den innovative flerbruksbilen B-MAX og nye Fiesta.

Nye EcoSport er den første globale Ford som i sin helhet er utviklet i Sør-Amerika, og som ble lansert i Brasil for få dager siden. Som modell ble EcoSport lansert i 2003. Den etablerte en helt ny bilklasse og er solgt i over 700.000 enheter i denne delen av verden. Den nye modellen forventes å øke Fords salg i India og Kina når den lanseres på disse markedene i 2013.

I Europa vil nye EcoSport utstyres med Fords 1,0-liters EcoBoost bensinmotor, “Årets Internasjonale motor 2012", som kombinerer overraskende gode ytelser med fremragende drivstoffeffektivitet. Denne EcoBoost-motoren ble lansert i Focus-serien tidlig i år, og vil etterhvert komme i nye B-MAX, C-MAX, Grand C-MAX, Fiesta og Mondeo, som også vil hente krefter fra denne innovative 3-sylindrede motoren. Europeiske EcoSport-kunder vil også kunne forvente at den dieseldrevne versjonen vil ha klassens laveste drivstofforbruk.

Modellen vil være utstyrt med Ford SYNC, som bruker stemmekommandoer for at sjåføren skal kunne ringe ut og svare på telefonanrop og velge musikk fra Bluetooth- eller USB-tilkoblet utstyr. SYNC inkluderer Nødhjelpassistanse, der bilen automatisk kobles til den lokale redningstjenesten på korrekt språk for landet der bilen befinner seg i dersom den involveres i en alvorlig trafikkulykke.

EcoSport vil også tilby en omfattende serie førerassistanseteknologier, inklusive blokkeringsfrie bremser, elektronisk stabilitetsprogram og bakkestartassistanse.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no