Gå videre til innhold
Populær: Her er supersportsbilen Ford GT på Atlanterhavsveien i Norge.
Populær: Her er supersportsbilen Ford GT på Atlanterhavsveien i Norge.

Pressemelding -

Forlenger Ford GT-produksjonen etter enorm etterspørsel

På grunn av eksepsjonelt stor etterspørsel etter den ekstreme og eksklusive supersportsbilen Ford GT, annonserte Ford Motor Company i dag at de forlenger produksjonsperioden med nærmere to år.

- Responsen vi har fått på vår Ford GT er helt uten sidestykke. Etterspørselen er mer enn seks ganger så stor som det vi kan tilby. Ved å forlenge den planlagte produksjonen i en tidsavgrenset periode, forblir den ekstremt ettertraktede sportsbilen eksklusiv, samtidig som vi kan tilby flere kunder å eie den, sier Ford Performance-direktør Hermann Salenbauch.

Pr. i dag har 80 heldige eiere over hele Europa nye Ford GT. Blant disse er det to nordmenn. Selskapet planlegger nå å produsere totalt rundt 1350 Ford GT til kunder over hele verden.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Ford åpner nå for nye søknader fra kunder i utvalgte markeder som ønsker å kjøpe den ekstreme sportsbilen. Fra 8. november og en måned fremover kan dette gjøres på FordGT.com.

347 km/t og 655 hk

Tidligere har Ford annonsert at det bare ville bli produsert 1000 biler i løpet av en fireårs-periode.

Med en målt topphastighet på ekstreme 347 km/t er nye Ford GT historiens raskeste serieproduserte Ford. Den mer enn 655 hestekrefter sterke supersportsbilen er bygget i karbon, og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten.

En effektiv 3.5-liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i den eksklusive supersportsbilen. Maksimalt dreiemoment er på 678 Nm. Ford GT veier under 1400 kilo uten drivstoff, motorolje og andre væsker.

Flere spesialutgaver av GT

Det første eksemplaret av supersportsbilen rullet ut av fabrikken i Canada like før jul i 2016. Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner.

Selskapet annonserte også nylig at de skal produsere en Ford GT Heritage Edition. Den markerer 50-års jubileet for seirene til Ford GT40 i 24-timers løpet i 1968 og 1969. Ford GT kommer også i en Limited Edition med det historiske Gulf Oil-preget.

De heldige søkerne som etter denne søknadsrunden får muligheten til å eie den ekstreme supersportsbilen får den produsert i løpet av perioden 2020 til 2022.

   

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Den råeste varianten av en av Norges mest solgte biler, nye Mustang Mach-E GT, og nye Ford E-Transit er blant Fords modeller som vises frem på Oslo Motorshow kommende helg.
Trekkvognen Ford F-MAX, en 500 HK sterk og prisbelønt trekkvogn, vil også bli vist frem på Fords stand når Oslo Motorshow avholdes 29.-31. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.
– Både nye Mustang Mach-E GT og vårt

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no