Gå videre til innhold
RÅESTE: Det siste og råeste som har kommet fra Ford Performance er den mer enn 600 hk sterke supersportsbilen Ford GT. Den er utsolgt i flere år fremover allerede.
RÅESTE: Det siste og råeste som har kommet fra Ford Performance er den mer enn 600 hk sterke supersportsbilen Ford GT. Den er utsolgt i flere år fremover allerede.

Pressemelding -

Ford med doblet salg av høyytelsesbiler - Lanserer 12 nye modeller

Salget av Fords høyytelsesbiler, de såkalte Performance-modellene, er doblet i Europa så langt i år. Nå røper Ford at de vil lansere hele 12 nye superspreke modeller innen 2020.

- Det er viktig for Ford å være ledende i dette segmentet, og innen 2020 kommer det derfor ytterligere 12 nye Ford Performance-modeller, sier Dave Periack, sjef for Ford Performance.

I løpet av 2016 regner Ford med å selge mer enn 200 000 av Ford Performance-modellene på verdensbasis. Dette er nesten det dobbelte av hva produsenten solgte bare for tre år siden. Også i Europa har sportsbilelskere virkelig fått øynene opp for Fords høyytelsesbiler. Et salg på 31 000 supersportslige Ford-modeller hittil i år er en økning på hele 98% sammenliknet med samme perioden i fjor.

Bare det siste året er det det bestilt ca. 400 Ford høyytelsesbiler i Norge og den mest populære er Ford Mustang. Deretter følger ST-variantene av Focus og Fiesta med råtassen Ford Focus RS på plassen etter. Også bestillinger og salg av Fiesta ST200 har kommet godt i gang.

- Dette er en del av Fords DNA og her sitter vi på mye spisskompetanse. Det Ford utvikler av avansert teknologi for høyytelsesbilene blir også tatt i bruk på rimeligere modeller. Så dette kommer alle Ford-kunder til gode, sier administrende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Racingerfaring hjelper

Ford Performance er avdelingen hos Ford som spesialbygger de mest sportslige modellene. Ved å benytte seg av kunnskap og erfaring fra Ford Racing, Team RS og andre spesialkjøretøyavdelinger er det prestasjoner og innovasjon som er fokuset. 

Det er de yngre kjøperne som sørger for mye av den kraftige salgsveksten. De er ikke lenger fornøyde bare med å komme seg frem, men vil at dette skal skje på en underholdende og spennende måte.

Den nye 350 hestekrefters kruttønnen, Ford Focus RS, ble nylig ble lagt ut for salg i hele verden. Den er allerede utsolgt! I Europa er det solgt hele 8800 slike biler. Den lille hissigproppen Ford Fiesta ST har hatt en salgsøkning på mer enn 11% det siste året. Den nye og enda råere Fiesta ST200 er så langt en suksess. Også Ford Focus ST har hatt en salgsøkning i år på hele 21% i Europa.

Mustang solgte bedre i Tyskland enn tyske modeller!

Samtidig fortsetter suksesshistorien Ford Mustang. I fjor var den verdens mest solgte sportsbil. I mars i år solgte den til og med bedre enn de tyske sportsbilene i Tyskland!

I USA er de nye enda råere Mustang-utgavene - GT 350 og GT 350R - allerede utsolgt for hele modellåret 2017!

Ettersom etterspørselen etter Ford Performance-variantene øker har også avdelingen økt sitt modellutvalg. Den helt nye ekstrempickupen F150 Raptor blir for eksempel lansert på det amerikanske markedet i 4. kvartal 2016. Også de første Ford GT-modellene begynner å komme mot slutten av dette året.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no