Gå videre til innhold
LEKKER: Her er den nye Ford GT ’67 Heritage Edition
LEKKER: Her er den nye Ford GT ’67 Heritage Edition

Pressemelding -

Lager ny spesialutgave av Ford GT etter salgssuksess

Supersportsbilen Ford GT kommer i en ny og eksklusiv utgave. Med GT ’67 Heritage Edition skal den hedre arven etter racerbilen GT40 Mark IV som vant 24-timers løpet på Le Mans i 1967.

Den ekstreme bilen får et unikt interiør, eksteriørfarger og en rekke andre eksklusive detaljer.

- Med Ford GT ’67 Heritage Edition hyller vi den legendariske seieren i Le Mans med en moderne utgave av et av de viktigste kjøretøyene i Fords rike racing-historie, sier toppsjefen i Ford Performance, Dave Pericak.

Kommer til Norge i år

Med en målt hastighet på ekstreme 347 km/t er standardutgaven av den nye supersportsbilen den raskeste serieproduserte Ford noensinne. En nordmann har allerede bestilt bilen med en anslått startpris før moms og avgifter fra i overkant av 4,7 millioner kroner. Den ankommer Norge i løpet av 2017.

Den mer enn 647 hestekrefters sterke supersportsbilen (amerikanske spesifikasjoner) er bygget i karbon, og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten.

En effektiv 3,5-liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i dette smykket av en bil. Maksimalt dreiemomentet er på 500 lb ft (678 Nm).

Eksklusive detaljer

Ford GT ‘67 Heritage Edition har en høyglanset racing-rød lakk og doble hvite langsgående striper. De 20 tommers smidde aluminiumsfelgene kommer med sølvsateng-farge med svarte muttere. Røde bremsekalipere og sølvinnfattede bakspeil setter prikken over i-en på kunstverket.

Innvendig har karbonsetene fått en helt egen utforming i skinn. De røde sømmene går igjen både i setene og på rattet. Sikkerhetsbeltet er rødt og girhendlene bak rattet er i en vakker anodisert gråfarge.

- Måtte bare gjøre det

Alle GT ’67 Heritage Edition får en identifikasjonsplate hvor bilens serienummer er merket inn. Den vil også få en unik midtkonsoll og spesiallagde dørterskelplater i karbon.

- Den første Heritage-modellen, som også var en moderne tolkning vår første Le Mans-vinner, var en stor suksess. Å lage en spesialutgave basert på GT40 Mark IV, måtte vi simpelthen bare gjøre, sier ansvarlig for bilens utvendige design, Garen Nicoghosian.

Ford GT ‘67 Heritage Edition kan du også se på www.fordgt.com

Den blir produsert i et begrenset antall, og vil være tilgjengelig for det kommende modellåret.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no