Gå videre til innhold
Ford først med automatisk superstålprosess som gjør bilene sikrere

Pressemelding -

Ford først med automatisk superstålprosess som gjør bilene sikrere

Med bakgrunn i en teknikk som ridderne brukte for å gjøre sine rustninger sterkest mulig, har Ford utviklet en helautomatisk prosess som gjør bilene sikrere enn noensinne. Teknikken er allerede tatt i bruk i produksjonen av nye Ford Focus.

- Teknikken gjøre stålet ekstra sterkt, og er flere tusen år gammel. Med moderne materialer og helautomatisering har prosessen nå blitt både raskere og bedre. Bruken av det varmeformede og ekstremt sterke borstålet gjør nye Ford Focus til en av våre sikreste biler noensinne, sier vice president, Manufacturing Ford Europa, Dale Wishnousky.

Den første helautomatiserte prosessen for varmeformingen av bildeler i borstål som Ford nå har startet opp består av flere ledd:

Først blir ståldelene formet ved temperaturer opp til 930 grader, før de blir sendt videre inn i en hydraulisk presse som lukker seg med et trykk på hele 1150 tonn. Borstålet blir deretter finskåret til bildeler av en høypresisjonslaserstråle som med sine 3000 grader er varmere enn lava.

Prosessen er helintegrert ved Fords Saarloius-fabrikk i Tyskland, og ble bygd som et ledd i en fem milliarder kroners investering i fabrikkanlegget som nylig ble foretatt. Dette er en integrert del i produksjonen av nye Ford Focus. Bilen fikk nylig toppscore med fem stjerner av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

40 % sterkere med superstål

Det er brukt mye av det ekstremt sterke borstålet i nye Ford Focus. Stålet er det sterkeste som blir brukt innenfor bilindustrien. Det benyttes spesielt til bilens karosseri for å sikre at det dannes et sikkert «bur» rundt alle passasjerene. På den måten reduseres risikoen for skader dersom en trafikkulykke skulle inntreffe.

Bruken av borstål, som også finnes i skyskraperkonstruksjoner, har gjort nye Focus hele 40 % sikrere ved en frontkollisjon.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no