Gå videre til innhold
44 696 ryggeskader i fjor – ny Ford-teknologi gir deg 180 graders ryggekamera

Pressemelding -

44 696 ryggeskader i fjor – ny Ford-teknologi gir deg 180 graders ryggekamera

Bare i fjor var hele 44 696 norske personbiler involvert i en ryggeulykke. Nye Ford Focus kommer nå med et ryggekamera som kan se rundt hjørner og gjør ryggingen langt lettere.

Det er statistikk fra Finans Norge som viser antall materielle skader i forbindelse med rygging som ble innrapportert til norske forsikringsselskaper i 2017.

I flere år har ryggekamera, som viser føreren hva som er bak dem, blitt stadig mer populært blant nye bilkunder. Nå tar helt nye Ford Focus teknologien et skritt videre - ved å vise føreren hva som ligger rundt hjørnet bak dem.

Kameraet, som er plassert rett over nummerskiltet bak på nye Focus, fanger opp en 180 graders oversikt rundt bilen bak som blir vist på bilens berøringsskjerm i det du starter å rygge. Her kan du se kryssende trafikk, fotgjengere og syklister som er på vei inn bak bilen din i det du skal rygge ut.

- Rygging er blant de tingene som flere av våre kunder ikke liker. Dette lille kameraet gjør det langt lettere, sier Geir Haugaard, markedsdirektør Ford Motor Norge.

Ryggingen med nye Focus blir også gjort enda enklere med radarsensorer som overvåker områdene bak bilen og advarer føreren når det er kryssende trafikk. Stopper ikke føreren selv vil bilen automatisk bremse for å forhindre en ulykke.

Vanskeligst å rygge

Ifølge en fersk britisk undersøkelse utgjør forskjellige ryggemanøvreringer fire av de fem operasjonene bak rattet som sjåfører synes er vanskeligst.

Nye Focus blir tilgjengelig med det mest avanserte spekteret av førerassistanseteknologier noensinne i en Ford.

Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende og tryggere. Det inkluderer blant annet en selvkjørende parkeringsassistent og et system for blindsonevarsling for kryssende trafikk med automatisk bremsing.

Gjør parkering enda enklere

Med den nye selvkjørende parkeringsassistenten blir også parkeringen enda enklere. Med ett trykk får du en fullautomatisert manøver som lukeparkering eller vinkelrett parkering som i et parkeringshus. Med den nye 8-trinns automatgirkassen - som kommer i nye Focus - kan føreren nemlig bare holde en knapp inne i midtkonsollen, og bilen tar seg av resten inntil den er trygt parkert.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no