Gå videre til innhold
Nye Ford Explorer ladbar hybrid får toppscore i Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Ford Explorer ladbar hybrid får toppscore i Euro NCAP

Den nye og store 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid, får toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

- Med 14 nye elektrifiserte modeller i løpet av året og en forventning om at mer enn halvparten av vårt personbilsalg i Europa i løpet av 2022 vil være en elektrifisert variant, skal Fords kunder være helt trygge på at vi fortsatt vil levere førsteklasses sikkerhet, uavhengig av hvilken drivlinje du velger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den 7-seters svært godt standardutstyrte SUV-en har Fords 3-liters V6 EcoBoost-motor som sammen med en elektrisk motor leverer hele 457 HK og 825 Nm. Den kan også kjøre opptil 42 km på ren elektrisitet.

Første i en rekke av elektrifiserte Ford-modeller

Ford Explorer ladbar hybrid er den første elektrifiserte modellen fra Ford som har fått toppscore fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP etter at nye og langt strengere testregler ble innført i fjor. Nye Ford Focus er blant de første modellene som har blitt testet etter de nye reglene. Neste år kommer også denne med 48-volts mild hybridteknologi.

Unikt og ultrasterkt stål gir maks poeng i kollisjonstest

Euro NCAP ga høye karakterer til Ford Explorer ladbar hybrid for beskyttelse av både voksne og barn i kupeen. I bilen er det benyttet ultrasterke stålkomponenter som utvikles i en helt unik Ford-patentert prosess. Som de første innenfor bilindustrien bruker Ford nemlig såkalte martensittiske stålrør i bilens vindusstolper og tak. Dette danner et enda sikrere «bur» rundt alle passasjerene inni bilen.

Stålet, som er så hardt at festehullene i det må lages med laser, blir rullet til rør. Prosessen «3D Roll and Sweep» former så rørene. Karosseriet med en heltrukken tak- og vinduskonstruksjon gir en strekkfasthet på 1700 megapascal. Det er sterkere enn hovedkablene til Golden Gate Bridge i San Fransisco.

Ultrasterkt stål benyttes også rundt hele bilen ved gulvhøyde for å gi ekstra god beskyttelse for passasjerer og et 13,1 kWh litium-ion batteri. Dette gir bilen en forbedret styrke og stivhet som resulterte i at Explorer ladbar hybrid oppnådde høyest mulige poengscore i Euro NCAPs sidekollisjonstest.

Avanserte førerassistanseteknologier blir fremhevet av Euro NCAP

Avanserte standard førerassistanseteknologier bidrar også til at den ladbare SUV-en fikk 5 stjerner i testen. Disse inkluderer Fords antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse, egen teknologi hvor hastigheten blir justert ved å overvåke trafikkskilt og automatisk filsentrering.

«Antikollisjonssystemet, som er standard, fungerte bra i tester ved lave hastigheter, typisk ved bykjøring, hvor mange nakkeslengskader skjer. Her ble kollisjon unngått i alle "scenarioene", skriver Euro NCAP i sin testrapport.

Først ute med automatisk nedbremsing ved rygging

For første gang i Europa blir et system for automatisk nedbremsing ved rygging tatt i bruk. Systemet iverksettes dersom det oppdager et objekt ved rygging som er høyere enn 28 cm og bredere enn 7,5 cm. Bremsene slår inn automatisk dersom kjøretøyet beveger seg mellom 1,5 km/t og 12 km/t, og holder bilen i 1,5 sekund, før kontrollen over bilen igjen overlates til sjåføren.

Front- og ryggekamera med et innebygget linserensesystem, sammen med kameraer under dørspeilene, gir deg 360 graders oversikt rundt bilen. Dette er, som det aller meste av annet tenkelig utstyr, standard på nye Ford Explorer ladbar hybrid.

Tilbys i to svært godt utstyrte varianter

Tidlig neste år er USAs mest solgte SUV klar for Norge, og salget er allerede i gangDen mer enn fem meter lange, to meter brede og nesten to meter høye Ford Explorer har svært god plass til 7 personer. Den ladbare SUV-en tilbys i to svært godt utstyrte varianter, den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line og den luksuriøse Exporer Platinum. Begge selvfølgelig med Fords avanserte firehjulstrekksystem som standard.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no