Gå videre til innhold
Plasserte stor ladbar SUV på toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn i Norge

Pressemelding -

Plasserte stor ladbar SUV på toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn i Norge

I dag ble en ny Ford Explorer ladbar hybrid heist opp i toppen av det 47 meter høye klatretårnet OVER i Lillesand. Tårnet er det høyeste i sitt slag i verden, og anledningen er en stor klatrekonkurranse Ford arrangerer.

– Det har vært litt av en operasjon å planlegge og gjennomføre selve oppheisingen og sikringen av SUV-en med en egenvekt på 2466 kilo. Nå står den trygt på toppen av tårnet. Der skal den stå en knapp måned så alle som ønsker kan ta trappen til toppen og nyte både utsikt og en fantastisk flott bil i helt spesielle omgivelser, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Ford har utviklet en spesialbygd plattform som står på toppen av tårnets overheng, og planleggingen har tatt et halvt år. Det har involvert detaljerte undersøkelser fra både ingeniører og arkitekter for å sikre at tårnet trygt kan bære den ekstra vekten fra plattformen og den store ladbare hybrid-SUV-en Explorer.

– Spektakulært stunt

Selve operasjonen med å få både bilen og plattformen plassert på toppen av tårnet startet tidlig torsdag morgen og tok store deler av formiddagen. Hele 10 personer var involvert for å bringe den store 7-seters SUV-en trygt fra bakkenivå og de 47 meterne opp helt til toppen av klatretårnet.

– Det er et spektakulært stunt som vi i samarbeid med Ford har gjennomført her. Lørdag skal i underkant av 20 av Norges beste klatrere konkurrere i en spesiallagd klatrerute om å ta seg raskest til toppen. Vinneren får en 2-års gratis leasingkontrakt på nye Ford Explorer ladbar hybrid, sier daglig leder ved OVER, Tore Næss.

Klatrerne konkurrerer først i en kortere rute. De seks beste fra kvalifiseringen klatrer deretter hele ruten. Den raskeste av disse vinner ett 2-års gratis lån av den ladbare hybriden med 457 HK.

Vil distribuere film til hele Europa

Klatretårnet OVER ligger i Lillesand i Agder og åpnet i juni 2021. Fra toppen er det mulig å se halvveis over Skagerak, nesten helt til Danmark.

Selve tårnets hovedstruktur er bygd i solid treverk, og det er 44 meter med klatreflater på alle fire sidene.

For å gjøre utfordringen enda større, har Ford jobbet med Martin Mobråten, en av Norges beste klatrere. Han har bidratt med å utvide klatreruten helt til toppen av tårnet hvor den ladbare SUV-en står.

Ford Europa vil også distribuere en film over hele Europa, både av selve oppheisingen og av klatrekonkurransen i det som blir regnet som verdens høyeste frittstående klatretårn.

Norge og klatretårnet OVER var et naturlig valg for en slik utfordring

– Norge er et av de aller mest progressive markedene for elektrifiserte biler i verden, så klatretårnet OVER var et klart førstevalg når vi var på utkikk etter en utfordring som involverte vår 7-seters ladbare SUV, sier Dan Jones, Ford Passenger Vehicle Communications i Ford Europa.

Ford Exploreren som ble heist opp til toppen av klatretårnet vil stå der til 27. august. Besøkende kan i denne perioden bruke trappene opp til toppen, ta bilder og få en gratis t-skjorte som er designet spesielt for dette arrangementet. 

Se den spektaklulære videoen her: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no