Gå videre til innhold
Ford Explorer ladbar hybrid blir politiets nye ressurskjøretøy

Pressemelding -

Ford Explorer ladbar hybrid blir politiets nye ressurskjøretøy

Nye Ford Explorer ladbar hybrid blir politiets nye ressurskjøretøy de neste 4 årene etter en anbudskonkurranse. Avtalen har en ramme på 180 millioner kroner.

Handicare AS samarbeider med Ford Motor Norge om å levere modellen nye Ford Explorer ladbar hybrid.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med at Handicare med Ford Explorer ladbar hybrid er tildelt kontrakten. Det er første gangen Politiet velger en ladbar hybrid som kjøretøy i deres tjeneste. Dette er positivt både i forhold til miljøet, men også for bilens prestasjoner, sier administrerende direktør i Handicare AS, Arild Saastad.

De har inngått avtalen med Politiets Fellestjenester om levering av Ford Explorer, ST-Line, ladbar hybrid, som ressurskjøretøy - tiltenkt utrykningsenhetene i politidistriktene. De første leveringene vil starte våren 2022.

Ford Explorer er en romslig bil med god plass til mannskaper og polisiært utstyr.

Bilen har viktig sikkerhetsutstyr, gode kjøreegenskaper, komfort, og rikelig med plass til oppbevaring av politioperativt utstyr.

Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg, er svært fornøyd med kontrakten. Dette er en stor SUV med mye utstyr. Den har både det siste av sikkerhetsteknologier og tåler godt tøff bruk. Som ladbar hybrid er den drivstoffeffektiv og har svært bra ytelser - om det er på motorveien eller på mer dårlig underlag, sier Berg.

Bilen har en 3.0-liters bensinmotor som i kombinasjon med en elektrisk motor gir en totaleffekt på 457 HK og 825 Nm dreiemoment. Den har et lavt drivstofforbruk og et CO2-utslipp 71 g/km.

– Handicare har levert produkter og tjenester til bruk i norsk Politi gjennom flere år og har flere avtaler med norsk politi. At vi nok en gang blir valgt som leverandør til politiet viser at vi gjør noe riktig, og det er selvsagt svært gledelig. Vi vil nå bruke vår nasjonale dekning til å betjene disse kjøretøyene for politiet i tett samarbeid med Ford og deres forhandlere, sier administrerende direktør i Handicare, Arild Saastad.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

En politibilvariant av nye helelektriske Mustang Mach-E har som den første elbilen noensinne bestått Michigan State Police sin svært krevende evaluering av potensielle politibiler for 2022.
Evalueringen består både av akselerasjonstester, toppfart, bremser og biljakt i høy hastighet. Manøvrering og respons i forbindelse med utrykningskjøring er også vurdert. Michigan State Police er en av to po

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no