Gå videre til innhold
VINNEREN: Leo Ketil Bøe fra Bergen klatrer den krevende ruten til toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn, OVER Agder, raskest av alle og vant førstepremien.
VINNEREN: Leo Ketil Bøe fra Bergen klatrer den krevende ruten til toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn, OVER Agder, raskest av alle og vant førstepremien.

Pressemelding -

​Vant gratis SUV-lån i spektakulær konkurranse i verdens høyeste frittstående klatretårn i Norge

Leo Ketil Bøe (21) fra Bergen var den raskeste klatreren til toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn OVER i Lillesand. Hele 47 meter over bakken ventet førstepremien – en splitter ny Ford Explorer ladbar hybrid.

– Det var en utrolig krevende men stilig konkurranse. Det var både brattere og mye høyere enn jeg hadde sett for meg. Siden jeg ikke har bil selv nå, var også premien jeg vant, et 2-års gratis lån av Ford Explorer, helt topp. Med denne kan jeg nå kjøre til stedene jeg skal klatre samtidig som det er plass til å sove bak i bilen, sier vinneren, Leo Ketil Bøe som klatrer og jobber i Bergen Klatreklubb.

Lørdag arrangerte Ford i samarbeid med OVER Agder en klatrekonkurranse som samlet 14 av Norges beste klatrere. Målet var å klatre hele veien helt til toppen av klatretårnet OVER. I 47 meters høyde ventet den nye 7-seters ladbare hybriden Ford Explorer som Ford i en spektakulær operasjon hadde plassert på en spesialbygd plattform.

Klatrerne konkurrerte først i en kortere rute. De seks beste fra kvalifiseringen klatret deretter hele den svært krevende ruten helt til topps. Ruten var utarbeidet av en av Norges beste klatrere, Martin Mobråten.

Leo Ketil Bøe klatret hele den svært krevende ruten på 03:33 minutter. Det var hele 45 sekunder foran Endre Sandø Evensenfra Bergen klatreklubb som tok andreplassen.

Vil inspirere alle til å finne eventyreren i seg selv

– Vårt mål med dette arrangementet var å inspirere alle til å finne eventyreren i seg selv og komme seg ut i naturen i sommer etter et krevende år. Vi gratulerer Leo Ketil med en fantastisk gjennomført konkurranse. Han er en verdig vinner av denne svært tøffe utfordringen og får låne nye Ford Explorer ladbar hybrid gratis i to år. Dette er en bil som passer svært bra for en som hele tiden flytter grenser og utfordrer, med topp fremkommelighet, mye utstyr og trekkraft i massevis. Vi ønsker også å takke alle de andre klatrerne som ga ham hard kamp om førsteplassen, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

FORNØYD VINNER: Leo Ketil Bøe fra Bergen var svært fornøyd med førstepremien, et 2-års gratis lån av 7-seteren Ford Explorer ladbar hybrid

Vil distribuere filmen til hele Europa

Klatretårnet OVER ligger i Lillesand i Agder og åpnet i juni 2021. Fra toppen er det mulig å se halvveis over Skagerak, nesten helt til Danmark.

Selve tårnets hovedstruktur er bygd i solid treverk, og det er 44 meter med klatreflater på alle fire sidene. I forbindelse med konkurransen ble klatreruten forlenget hele veien til toppen av tårnet hvor førstepremien, en 2466 kilo tung stor ladbar Explorer, er plassert. Tårnet har et overheng på hele 10 meter, noe som gjorde klatrekonkurransen ekstra krevende for de erfarne klatrerne.

Både den spektakulære oppheisingen av den store 7-seters SUV-en til toppen av tårnet og selve klatrekonkurransen ble filmet av et team fra Ford Europa, og skal distribueres over hele Europa.

– Dette er en flott anledning for oss til å øke interessen for dette landemerket i Lillesand - i Norge og i resten av Europa. Klatrekonkurransen viser at vi har lagd et tårn hvor både små og store kan få prøve seg på klatring, men som også kan utfordre de alle beste nasjonale og internasjonale klatrerne, sier daglig leder i OVER, Tore Næss.

Norge og klatretårnet OVER var et naturlig valg for en slik utfordring

– Norge er et av de aller mest progressive markedene for elektrifiserte biler i verden, så klatretårnet OVER var et klart førstevalg når vi var på utkikk etter en utfordring som involverte vår 7-seters ladbare SUV, sier Dan Jones, Ford Passenger Vehicle Communications i Ford Europa.

Ford Exploreren som ble heist opp til toppen av klatretårnet vil stå der til 27. august. Besøkende kan i denne perioden bruke trappene opp til toppen, ta bilder og få en gratis t-skjorte designet spesielt for dette arrangementet.

Her er resultatlisten fra finalen i Ford Challenge

1.Leo Ketil Bøe: 03:33

2.Endre Sandø Evensen: 04:18

3.Stian Christophersen: 04:26

4.Tobias Reidel: 05:05

5.Andreas Ladstein: 08:23

6.Matteo Manzoni: -----

Se video fra det spektakulære løftet av bilen og klatrekonkurransen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no