Gå videre til innhold
Ford samarbeider med tureksperten komoot for å gi deg de beste tipsene for helgeturen

Pressemelding -

Ford samarbeider med tureksperten komoot for å gi deg de beste tipsene for helgeturen

Interessen for kortere opplevelsesturer i naturen har økt voldsomt det siste halvåret. Sammen med friluftslivsekspertene i komoot har Ford nå samlet noen av de beste helgeturtipsene i flere europeiske land, inklusive Norge.

Mens engelskmenn søkte hele 722% mer på «staycation» i sommer enn i fjor, velger også både tyskere og italienere i økende grad å utforske reisemål nærmere sitt eget hjem.

Ifølge en undersøkelse fra TNS Gallup har det skjedd en markant økning i nordmenns interesse for friluftsliv. Mens hele 48% nå oppgir at de er svært interessert i friluftsliv nå, var andelen i 2017 på 35%.

Mer enn 15 millioner europeere bruker allerede appen komoot, enten på mobiltelefonen eller på datamaskinen, til å planlegge og få tips til spennende ruter over hele Europa. Sammen med Ford har de nå satt sammen mer enn 100 opplevelsesturer i Norge, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Sveits og Storbritannia.

– Som en ivrig syklist så ga dette meg lyst til å komme meg ut så fort som mulig, «The Ford Weekend Adventure»-turbeskrivelsene med vår partner komoot er et flott eksempel på hvor fleksible våre bilmodeller er i bruk. En vennegjeng med syklister bruker vår Ford Nugget til å komme seg ut på tur, mens en familie tar en tur til Sørlandskysten i Norge med vår 7-seters nye ladbare SUV, Ford Explorer, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.


Håper partnerskapet får enda flere ut på tur

Enten du sykler, går tur i fjellheimen eller vil jogge, så gir rutene gi deg en perfekt mulighet til å nyte vakker natur i nærområdet ditt.

– Vi håper dette partnerskapet mellom komoot og Ford vil gjøre at enda flere får oppleve de mange fantastiske destinasjonene som mange av oss faktisk har nærmest rett utenfor døren vår, sier en av grunnleggerne av komoot, Jonas Spengler.

Ford har flere modeller som er godt egnet til bruk for naturopplevelser litt utenfor allfarvei. Både den nye 7-seters Ford Explorer ladbar hybrid og den nye hybrid kompakt SUV-en For Puma tåler dårlig veistandard svært godt, og har kjøremodus tilpasset dette. Med Puma får du til og med et eget drenerbart bagasjerom, Megabox, hvor møkkete fjellsko og svett tøy kan legges. Nye Ford Kuga er også en SUV som trives godt og er tilpasset aktiv bruk i naturen. Og dersom du virkelig skal ut på dårlige veier og med mye utstyr, er selvsagt Ford Ranger eller Ranger Raptor et svært godt alternativ for turen.


Norsk familie med helgeopplevelse langs Sørlandskysten

Blant de første som deltok på en Ford-komoot-helgeopplevelse var norske Daniel Westli med samboeren Guro Friis og barna Sarah og Wilma. De lastet opp en Ford Explorer ladbar hybrid med sykler og kajakker og tilbragte en aktiv helg på Canvas Hove utenfor Arendal.

– Det krever litt mer planlegging å dra på tur med barn, men komoot-appen hjalp oss å finne noen fine familievennlige sykkelruter som var perfekt for min datter og meg, sier Westli.

Nick Robinson fra Storbritannia tok med noen venner i bobilen Transit Custom Nugget og syklet 170 km i fantastiske omgivelser i Yorkshire Dales National Park. Italienske Andrea Schiavina la sin tur med nye Ford Explorer ladbar hybrid og terrengsykkelen til Dolomittene i nord-Italia og den ikoniske val Venegia-ruten.

La deg inspirere: Se Daniels familieeventyr i video under. Her kan du se Andreas sykkel-opplevelse i Dolomittene og her ser du Nicks sykkeltur i Yorkshire. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no