Gå videre til innhold
Nå er den nye kompakt-SUVen Ford Puma klar for Norge

Pressemelding -

Nå er den nye kompakt-SUVen Ford Puma klar for Norge

Med nye Ford Puma får du en svært praktisk mild hybrid-SUV med klassens største bagasjerom. I disse dager ankommer den nye og lekre kompakt-SUVen Norge.

- Nye Ford Puma har med sin avanserte EcoBoost hybrid-teknologi, et unikt bagasjerom og svært konkurransedyktige priser alt som skal til for å bli en suksess i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje leverer mye krefter og respons. Systemet fungerer ved at en elektromotor sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren, som leverer opptil 155 HK. Den bruker lagret energi til å gi bilen ekstra dreiemoment, opptil 240 Nm ved akselerasjon, og leverer også opptil 9% redusert drivstofforbruk.

For flere bilder, videoer og teknisk informasjon: KLIKK HER

Nye Ford Puma har flere lekre designdetaljer som karakteristiske høyt plasserte frontlykter og aerodynamiske linjer. Samtidig har den kompakte crossover-proporsjoner med en høyere sittehøyde for en oversiktlig og behagelig kjøreopplevelse, og et klasseledende bagasjerom på opptil 456 liter.

Tillitsvekkende teknologier gjør kjøreturen trygg og enkel

Ved hjelp av hele 12 ultrasoniske sensorer og to kameraer plassert rundt bilen kommer nye Ford Puma med en rekke Ford Co-Pilot 360-førerassistanseteknologier.

Disse inkluderer blant annet:

  • Adaptiv cruisekontroll med start/stopp-teknologi (for køkjøring).
  • Et helt nytt system for fareadvarsler som kan gi informasjon om viktige situasjoner før de blir synlige for sjåføren eller bilens sensorer. Systemet mottar informasjon direkte via bilens modem, FordPass Connect, fra lokale myndigheter, nødetater og andre kjøretøy koblet opp mot den samme «skyen». Den kan varsle om alt fra mennesker eller dyr i veibanen til ulykker eller spesielt vanskelige kjøreforhold.

Fords nye, kompakte mild hybrid-SUV har allerede fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige og - nå enda strengere - kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

Nye Ford Puma tilbyr som den første i segmentet korsryggsmassasje i forsetene. Systemet – som har tre styrkegrader og justerbar massasjeretning – bidrar til å gjøre kjøreturen til en behagelig opplevelse. Den kan også, som den første i dette segmentet, leveres med handsfree åpning av bagasjeluken.


Stilige Puma Titanium og sportslige Puma ST-Line

Nye Puma leveres enten som en sportslig Puma ST-Line eller en stilig Puma Titanium.

  • Den godt utstyrte Puma Titanium med 125 HK EcoBoost hybrid og en 6-trinns manuell girkasse har pris fra 275 800 kroner. Titanium-varianten kommer blant annet med unike 17 tommers Pearl Grey aluminiumsfelger, korsryggsmassasje i forsetene og trådløs lading av mobiltelefonen.
  • Den sportslige og meget godt utstyrte Puma ST-Line får du med hele 155 HK EcoBoost hybrid og en 6-trinns manuell girkasse. Denne tilbys med 18 eller 19 tommers aluminiumsfelger, sportsunderstell og ST-Line grill i matt svart. Spoiler er også tilgjengelig. Prisene på Puma ST-Line starter på 322 200 kroner.

Nye Puma blir lansert i hele 10 forskjellige eksteriørfarger.

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje, som blir introdusert i nye Ford Puma, leverer mye krefter og respons. En integrert startmotor/generator gjenvinner og lagrer energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon, og lader det 48 volts luftavkjølte batteriet. Den har et oppgitt forbruk fra 0,55l/mil og et CO2-utslipp på 125 g/km.

Til våren kommer Puma med en 1.0-liters 125 HK bensin automat som koster fra 302 800 kroner.

Fords 1.0 liters EcoBoost og EcoBoost Hybrid kommer også, som den første i bilindustrien, med automatisk sylinderkutt på en 3-sylindret motor. Her blir en av sylindrene ikke tatt i bruk når det ikke er behov for det. Det er med på å øke drivstoffbesparelsene til den prisbelønte motoren ytterligere.

Nye Ford Puma er også en bil med svært gode kjøreegenskaper. Det blir ytterligere forsterket ved at sjåføren kan velge mellom forskjellige kjøremoduser som tilpasser bilens kjøreegenskaper etter kjøreforholdene. Velg mellom «Normal», «Eco», «Sport», «Glatt», og «Ujevnt terreng». Bilens heldigitale instrumentpanel endrer også visning for de ulike kjøremodusene.

Nye Puma har også fått et stivere hjuloppheng bak, lengre støtdempere, stivere fjærer som tilsammen gir den beste kjøredynamikken i denne klassen.


Best bagasjeromsplass i klassen

Nye Ford Puma har det største og smarteste bagasjerommet i klassen. Du har opptil 456 liter til rådighet som kan utnyttes på en rekke måter. Geniale Ford MegaBox gir et dypt oppbevaringsrom på opptil 80 liter under gulvet i bagasjerommet. Dette oppbevaringsrommet gjør at du kan frakte produkter tilsvarende to golfbager på høykant, eller planter som er 115 cm høye.

Megabox har også et syntetisk trekk og innlagt dreneringsplugg som gjør den svært lett å rengjøre med vann, og egner seg derfor perfekt til å frakte møkkete eller våte klær og sko.

- Gjennom hele designprosessen til Puma har vårt mål vært å levere en bil med en enestående mengde smarte og praktiske løsninger i et mest mulig kompakt format. Det har vi lykkes med, sier Berg.

Gulvet i bagasjerommet kan også lett justeres med et etthåndsgrep og brukes i tre forskjellige posisjoner. Når det er satt i den laveste posisjonen blir Fords MegaBox synlig. Det byr da på maksimalt med lagringsplass. Gulvet kan også plasseres vertikalt mot bakseteryggene eller det kan settes i en høyere posisjon som gjør at gulvet blir flatt når setene på andre seterad foldes ned.


Enestående mange teknologier i sitt segment

Den nye mild hybrid kompakt-SUV-en kommer også med en rekke førerassistanseteknologier som gjør den lettere, sikrere og mer komfortabel i bruk:

  • For første gang i segmentet leverer Ford også et 180 graders ryggekamera. Dette gir deg bedre oversikt over kryssende trafikk bak bilen når du for eksempel rygger ut fra en parkeringsplass. Nye Puma kommer også med blindsonevarsler som sier fra om kryssende trafikk bak bilen – og bremser ned av seg selv dersom sjåføren ikke reagerer på bilens advarsler.
  • Med den nye selvkjørende parkeringsassistenten blir også parkeringen enda enklere. Med ett trykk kan bilen automatisk lukeparkere eller parkere bilen vinkelrett inn i en luke som i et parkeringshus.
  • Nye Puma kommer også med et videreutviklet system av Fords filsentreringsassistent. Med «Road Edge Detection» merker bilen når hjulene treffer grus, gress eller annet på siden av veien, og styrer bilen forsiktig inn på veien igjen (level 2 selvkjøringsegenskaper).

Nye Ford Puma har også en rekke andre førerassistanseteknologier deriblant unnamanøverassistent, en bremseteknologi som bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere muligheten for påfølgende skader. Den kommer også med Fords antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse.


Trådløs lading og egen WiFi-sone

Med nye Puma får du også mulighet for trådløs lading av din mobiltelefon. Den kommer også med Fords modemteknologi FordPass Connect. Systemet gjør bilen om til en trådløs WiFi-sone hvor inntil 10 enheter kan koble seg på nett via bilmodemet. Med FordPass Connect kan du også blant annet finne igjen bilen med mobilen, du kan låse den opp og igjen eller sjekke bilens status for drivstoff og olje.

Innvendig er alt lagt til rette for en optimal kjøreopplevelse:

Forsetene i den nye modellen er ekstra tynne, for å gi bedre plass til passasjerer i baksetet, samtidig som de er like komfortable.

Det 12,3 tommers heldigitale instrumentpanelet gir sjåførene mulighet til selv å prioritere hva de ønsker å se av informasjon.

Det store panoramataket i full taklengde og de sotede glassene gir følelsen av mye plass både for dem foran og bak i bilen.

Nye Puma kan også fås med et B&O lydsystem med hele 10 høyttalere, inklusive en subwoofer, som leverer hele 575 watt.

- De mange teknologiene som kan fås med nye Puma er helt enestående i segmentet. Alt fra trådløs lading til køassistenten sørger for å gjøre kjøreturen med Ford Puma til en praktisk, komfortabel og intuitiv opplevelse, sier Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no