Gå videre til innhold
Prisene på nye Ford Explorer ladbar hybrid er klare!

Pressemelding -

Prisene på nye Ford Explorer ladbar hybrid er klare!

Nå er prisene på den store og svært godt utstyrte 7-seters SUVen Ford Explorer ladbar hybrid klare. Tidlig neste år er USAs mest solgte SUV klar for Norge, og salget åpner allerede nå.

- Nye Ford Explorer ladbar hybrid er den mest allsidige SUV-en vi noen gang har tilbudt våre kunder. Her er det god plass til syv personer, den kan trekke 2500 kilo og kjøre over 40 km på ren elektrisitet. Dette er en drømme-SUV, sier administrerende direktør Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

450 HK og 840 Nm

Under panseret finner man Fords 3.0-liters EcoBoost-motor, som i kombinasjon med en 100 HK elektrisk motor gir en totaleffekt på hele 450 HK og 840 Nm. Nye Explorer vil ha Fords avanserte 10-trinns automatgirkasse.

Føreren kan styre bruken av den elektriske kraften ved å velge ulike moduser (EV Auto, EV Now, EV later, EV charge). Når batteriet når sin nedre grense vil Explorer automatisk endre til EV auto-modus hvor den elektriske motoren supporterer bensinmotoren via regenerert energi for optimal drivstoffeffektivitet. Explorer vil ha et estimert drivstofforbruk på 0,31 l/mil og et CO2-utslipp på 71 g/km. Elektrisk rekkevidde er estimert til 42 km, målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden.

Plass til alt

Den mer enn fem meter lange, to meter brede og nesten to meter høye Explorer har svært god plass til syv passasjerer. I kupeen er det rikelig med oppbevaringsrom på tilsammen 123 liter i tillegg til hele 12 koppholdere. Forsetene leveres med både varme, kjøling og 10-veis elektrisk justering, setene i andre rad er oppvarmede og den kommer også med oppvarmet ratt. Man kan enkelt lade kompatible mobiltelefoner trådløst, og nyte musikk fra et premium B&O lydsystem på turen. Elektrisk nedfelling av andre og tredje seterad er også standard, og gir enkelt tilgang på et bagasjerom på opptil 2274 liter.

To utgaver - med alt utstyr som standard

Nye Ford Explorer ladbar hybrid tilbys i to svært godt utstyrte varianter, begge selvfølgelig med Fords avanserte firehjulstrekksystem:

  • Den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line koster fra 819 900 kroner*
  • For den luksuriøse Explorer Platinum vil prisen være fra 859 900 kroner*

Les mer om og bygg din egen Explorer her

På listen over standardutstyr finner man blant annet 20’’ aluminiumsfelger, LED hovedlys, 12,3’’ heldigitalt instrumentpanel, panoramatak, skinnseter, handsfree bakluke og premium lydanlegg fra B&O. Platinum vil i tillegg ha blant annet multikonturseter og en 10,1’’ vertikal touchskjerm.


Syv kjøremoduser

Nye Explorer har hele syv kjøremoduser som tilpasser bilens kjøreegenskaper etter kjøreforholdene. Velg mellom «Normal», «Sport», «Ujevnt underlag», «Glatt», «Tauemodus», «Eco», «Dyp snø/Sand». Bilens heldigitale instrumentpanel endrer også visning for de forskjellige kjøremodusene.

Avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Explorer kommer også med en rekke avanserte førerassistanseteknologier – og alle er standard!:

  • Automatisk parkeringsassistent – trykk på en knapp og bilen tar seg av resten.
  • Blindsoneovervåking med varsling for kryssende trafikk når du rygger, og som bremser automatisk ved behov.
  • Front- og ryggekamera med et innebygget linserensesystem, som sammen med kameraer under dørspeilene gir deg 360 graders oversikt rundt bilen.
  • Fords antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse.
  • Hjelp til unnamanøvrering dersom et kjøretøy foran står stille eller beveger seg svært sakte, og et sammenstøt er nært forestående.
  • Nedbremsing etter ulykke hvor bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt, for å redusere risikoen for påfølgende skader.
  • Køkjøring, motorvei og lange turer blir mindre slitsomt ved hjelp av adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering. Teknologien opprettholder en gitt avstand til kjøretøyene foran, og bidrar i tillegg til å holde kjøretøyet sentrert i veibanen. I tillegg kan teknologien justere hastigheten ved å overvåke trafikkskilt i tillegg til bruk av informasjon fra navigasjonssystemet.

- Med sin massive karisma, sin enestående tilstedeværelse på veien og med alt utstyr som standard, er det egentlig bare valg av farge og variant kunden trenger å tenke på. Vi garanterer at de får en helt unik SUV med kjøreglede, plass og krefter i massevis, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

* Beregnet på 2019 avgiftsstruktur.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no