Gå videre til innhold
Ford med rekordhøyt SUV-salg i Europa

Pressemelding -

Ford med rekordhøyt SUV-salg i Europa

Aldri før har Ford solgt flere SUVer i Europa enn hittil i år. Hele 259 200 Ford Kuga, EcoSport og Edge ble levert i løpet av årets første 11 måneder.

- SUV-salget vokser raskere enn noe annet bilsegment i Europa. Våre sporty modeller med intelligent firehjulstrekk og mange avanserte teknologier leverer svært gode og trygge kjøreopplevelser som stadig flere ønsker, sier Vice president, Marketing, Sales & Service i Ford Europa, Roelant de Waard.

Fords SUV-salg vokser for tredje år på rad

Fords markedsandel av det europeiske SUV-salget har også i 2018, for tredje året på rad, fortsatt å vokse. Mer enn hver femte Ford som selges i Europa er nå en SUV.

Ved utgangen av november har Fords SUV-salg vokst hele 21%, sammenlignet med samme periode i fjor, i de 20 største markedene i Europa. For første gang har salget passert en kvart million solgte SUVer.

Den nye Ford EcoSport er modellen som har hatt den kraftigste salgsøkningen. Sammenlignet med samme periode i fjor har salget økt med hele 105%, til 104 600 biler.

Nye Ford EcoSport kommer nå for første gang med firehjulstrekk. Den har også fått et mer dynamisk og sportslig eksteriør. Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukerorientert med blant annet 8-tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger.

Stor interesse for Kuga

Også salget av den populære Ford Kuga har fortsatt å vokse fra et allerede høyt nivå. Ford har hatt en salgsvekst på hele 27% i løpet av årets første 11 måneder. Mer enn 145 300 nye Kuga har blitt levert til europeiske kunder så langt i 2018.

Ny Edge klar for Norge neste år

Siden den største Ford-SUVen, Edge ble introdusert for europeiske kjøpere i 2016 har det blitt solgt mer enn 34 000 av denne modellen i Europa. Med den nye Ford Edge som kommer neste år, vil også denne ytterligere forbedre Fords allerede imponerende SUV-salg på det europeiske markedet.

Nye Ford Edge er Fords teknologisk mest avanserte SUV noensinne. Den er også blitt enda mer komfortabel og sportslig å kjøre. Den store og tøffe SUVen er klar for Norge i løpet av første halvår 2019.

Nye SUV-inspirerte crossover-modeller

Ford har også introdusert to nye SUV-inspirerte crossover-modeller det siste halvåret.

Nye Focus Active, som kommer til Norge i begynnelsen av 2019 har sammenliknet med de andre variantene av nye Focus, fått økt bakkeklaring med 3 cm, røffere styling både utvendig og i interiøret, og tilpassede kjøremodus som hjelper deg frem på varierende underlag.

Den nye crossoveren Fiesta Active, som ble lansert i Norge like før sommeren, har også fått økt bakkeklaring med 1,8 cm som kan bidra til bedre fremkommelighet, røffere styling utvendig og innvendig og en høyere sitteposisjon inni bilen.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no