Gå videre til innhold
Nye Ford Kuga: Som skapt for Norge
Nye Ford Kuga: Som skapt for Norge

Pressemelding -

Nye Ford Kuga: Som skapt for Norge

For mer informasjon, flere bilder, video etc av nye Ford Kuga. se: http://kuga.fordmedia.eu/

Med splitter nytt interiør, nytt og tøffere utseende og det siste innen avanserte underholdningssystemer er Ford Kuga som skapt for det norske markedet. Det er heldigvis prisen også!

- Her får kunden den sedvanlige gode kjøreopplevelsen Ford byr på, du får en bil med masse nyskapende utstyr og sikkerhetsteknologier til en god pris. Utseende har også blitt betraktelig tøffere, spesielt med den nye fronten og det helt nye interiøret, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge

SUV-segmentet utgjør hele 30 prosent av det norske markedet hittil i år og ingen andre segmenter vokser like raskt. Nye Ford Kuga blir lansert i Norge i januar 2017, men forsalget starter allerede nå.

Fra 317 000 kr. får du familie-SUV-nyheten med den nye og meget drivstoffgjerrige 1.5-liters TDCI-dieselmotoren med 120 HK og utstyrsnivået Trend. Med et oppgitt forbruk på 0,44 liter/mil har den et CO2-utslipp på bare 115 g/km.

Den nye Ford Kuga har både fått en ny og mer massiv front. Den har nye adaptive Bi-Xenon hovedlys og nye LED kjørelys. Panseret er nytt. Bakluken og baklykter er også forandret. Innvendig har det meste forandret seg.

Hele den sentrale midtkonsollen har blitt fornyet. Fra den nye store høyoppløselige berøringsskjermen styrer du det meste av funksjoner og underholdning i bilen, enten ved hjelp av sveipebevegelser som du bruker på en smarttelefon eller ved å prate norsk til den.

Les også: Europa-lansering av ny SUV på Nordkapp!

For en meget godt utrustet bil, med det høyere Titanium-utstyrnivået, betaler du 338 000 kroner. Da får du blant annet både delskinn, LED kjørelys, parkeringssensor bak, navigasjon og det nye underholdningssystemet SYNC 3.

Ford forventer at 20% av kundene vil velge Titanium

Over Titanium introduseres det nye utstyrsnivået ST-Line (erstatter det utgående Titanium X), som forventes å stå for i underkant av 70% av salget i Norge. Da får du en knalltøff bil med bl.a. stylingsett, 18 tommers alufelger, parkeringsassistent og sportsfjæring, i tillegg til Titaniumutstyret. Med den nye 120 HK TDCI-motoren og forhjulstrekk med manuelt gir koster Kuga ST-Line 356 000 kroner. I forsalgsfasen har Ford i tillegg lansert et svært attraktivt introduksjonstilbud, der kundene som er raske til å tegne kontrakt kan få ST-Line til Titanium pris.

En forhjulsdreven variant med en 120 HK EcoBoost-bensinmotor og manuelt gir blir også tilgjengelig.

Ønsker du Fords avanserte firehjulstrekksystem, AWD, kan du få dette både i kombinasjon med diesel og bensin. Både en 150 HK TDCI-dieselmotor og en 180 HK dieselmotor blir tilgjengelig med AWD. På begge variantene kan du også velge mellom manuelt gir eller Fords fremragende Powershift automatgirkasse. Denne varianten har et meget pent forbruk på lave 0,52 l/mil (134 g/km CO2). Den rimeligste varianten med trekk på alle fire er en 150 HK TDCI med manuelt gir og utstyrsnivået Trend. Den har en frapris på 388.000 kroner.

- Ford forventer at Kuga-varianten vi vil selge mest av er den svært godt utstyrte ST-Line med 150 HK diesel, AWD og Powershift. Den koster 455 000 kroner. Det er faktisk rimeligere enn alle de tøffeste konkurrentene på det norske markedet, og forsterkes ytterligere av det attraktive introdusksjonstilbudet på ST-Line, sier Geir Haugaard.

Ford Kuga kommer også i den svært eksklusive Vignale-utførelsen. Med den samme 150 HK TDCI-motoren og Powershift koster denne 497 000 kroner. Da får du all luksus som Ford kan by på. Kuga Vignale har bl.a. skinntrukket dashbord og instrumentpanel, premium Vignale-skinnseter med 10-veis el. justering av forsetene, Bi-Xenon hovedlys, et eksklusivt premium lydanlegg og mye mer.

De siste ni månedene har Ford Kuga solgt bedre i Europa enn i noen annen tilsvarende periode siden bilen ble introdusert i 2008. Hele 95.300 biler er solgt ved utgangen av september 2016.

Saken fortsetter under videoen

SYNC 3

I nye Ford Kuga får du også SYNC 3 – siste generasjon av Fords infotainmentsystem. Her kan sjåføren kontrollere sin tilkoblede smarttelefon, musikkanlegg, navigasjon og klima med stemmekommandoer.

SYNC 3 har en ny berøringsskjerm og en ny prosessor som er 10 ganger raskere enn SYNC 2. Designet er også mer oversiktlig og mer intuitivt enn tidligere. Og for første gang vil SYNC 3 være tilgjengelig på norsk - både teksten på skjermen og stemmekontrollen. I tillegg vil SYNC 3 kunne lese opp tekstmeldinger fra mobiltelefonen på norsk eller vise tekstmeldingen på 8-tommers berøringsskjermen.

Avansert teknologi for enklere parkering

Nye Kuga vil gjøre kjøring og parkering enklere, med avanserte sjåførassistanseteknologier. Parkeringsassistansen, som nesten 90 prosent av Kuga-kundene i Norge har på bilen sin, vil nå også inkludere vinkelrett parkering. Trykk på en knapp og ultrasoniske sensorer på bilen vil kunne lete seg frem til parkeringsplasser både i form av lukeparkering, og vinkelrett oppsett som i parkeringshus, og styre bilen på plass mens sjåføren kun bruker gass- og bremsepedal. Andre sensorer hjelper også sjåføren når bilen skal kjøres ut fra en parkeringsplass.

Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil når man skal rygge ut fra en parkeringsplass. Ved hjelp av radar overvåkes et område på opptil 40 meter og systemet avgir tre varselsignaler hvis det oppdages en bil som nærmer seg fra en av sidene.

Nye Kuga har også en forbedret versjon av Fords Active City Stop som hindrer sammenstøt i hastigheter opp til 50 km/t. Active City Stop bruker sensorer foran på bilen som ser etter hindringer foran på veien og klargjør bremsene dersom eget kjøretøy nærmer seg en hindring for hurtig. Hvis sjåføren ikke reagerer vil systemet redusere dreiemomentet og automatisk aktivere bremsene for å unngå et sammenstøt.

Elegant Kuga

Nye Kuga er formgitt med Fords nyeste designspråk, kjent fra EcoSport og nye Edge, for å oppnå et dristig og sportslig utseende

En spennende detalj er det elektriske tilhengerfestet som automatisk skjules når det ikke er i bruk, for ikke å forstyrre Kugas sportslige linjer.

Kuga har også Automatisk bakluke, som kan åpnes eller lukkes ved å gjøre en sveipebevegelse under bakre støtfanger. Teknologien, som ble valgt av mer enn 2 av 3 Kuga-kunder i fjor, gir enkel tilgang til bagasjerommet når man kommer frem til bilen med hendene fulle av handleposer eller bagasje.

Forbedret sikt og sikkerhet

De nyeste Ford-teknologiene og den endrede karosserikonstruksjonen sørger for at sjåføren ser bedre og at de som befinner seg i bilen er omgitt av mer sikkerhet.

Fords adaptive frontlyssystem er tilgjengelig for første gang på Kuga. Det optimaliserer automatisk sikten ved å justere vinkelen på lysstrålene fra de nye Bi-Xenon-frontlysene avhengig av bilens hastighet, rattvinkel og avstanden til forankjørende bil.

Nye Kuga har også et motorpanser som gir en forbedret strukturell styrke samtidig som det gir mindre skader ved et sammenstøt med en fotgjenger.

Nye Kuga tilbyr også en rekke avanserte Ford-teknologier, inklusive:

Ford Intelligent firehjulstrekk (AWD) , som justerer mengden av dreiemoment som sendes til for- og bakaksel, noe som optimaliserer både kjøreegenskaper og veigrep - spesielt ved kjøring på glatt underlag. Intelligent firehjulstrekk måler hvordan bilens hjul tar tak i underlaget og kan foreta justeringer på mindre enn 20 millisekunder – 20 ganger raskere enn det tar å blunke.

Kurvekontroll, som hindrer tap av kontroll dersom bilen kjøres inn i en sving med for stor hastighet.

Dynamisk kurvekontroll, som forbedrer kjøreopplevelsen ved at den aktiverer en begrenset mengde bremsing til de indre hjulene for å øke veigrep og stabilitet i sving.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no