Gå videre til innhold
Fire av fem unge europeere: SUV er mer miljøvennlig

Pressemelding -

Fire av fem unge europeere: SUV er mer miljøvennlig

Hele fire av fem unge sjåfører mener SUV er et mer miljøvennlig bilvalg i dag enn det var for fem år siden. I fjor økte SUV-salget i Europa med hele 21% og utgjør nå hver fjerde solgte bil.

Alt tyder på at SUV er i ferd med å riste av seg sitt negative miljørykte i Europa. Det kommer frem i en spørreundersøkelse Ford Motor Company har gjort blant 5000 unge i alderen 17-34 år som er på utkikk etter ny bil. Hver fjerde unge bilkjøper ønsker ifølge undersøkelsen å kjøpe en SUV.

Undersøkelsen er foretatt i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia og Spania.

Bare i fjor introduserte Ford hele tre modeller på det europeiske markedet: den kompakte Ecosport, den mellomstore Kuga og den store Edge. Alt i alt økte Fords SUV-salg med hele 31% fra 2015 til 2016.

Drivstoffgjerrige motorer

Innen 2020 lanserer Ford også en ny helelektrisk SUV med rekkevidde på minst 480 km. 

- SUV-salget øker raskere enn noe annet kjøretøysegment i Europa. De miljøbevisste unge sjåførene er en av de viktigste grunnene til dette. Kunder legger i stadig større grad merke til de drivstoffeffektive motoralternativene som vår egen 1.5-liters TDCI dieselmotor som bare slipper ut 115 g/km CO2 på nye Kuga og den prisbelønte 1-liters Ecoboost-motoren du kan få i Ford  Ecosport, sier ansvarlig for markedsføring, salg og service i Ford Europa, Roelant de Waard.

Drives av sosial samvittighet

Den nye generasjonen europeere er ifølge en analyse drevet av sosial samvittighet når de skal kjøpe bil, og de er mer åpne både for både å leie bil/ev. annet transportmiddel som sykkel eller være del av et bildelingssystem. Dette vil også være med å endre Fords forretningsmodell til å være et mobilitetsselskap i tillegg til en bilprodusent.

Eldre kjøper sportsligere biler

Og det er ikke bare de yngre bilkjøperne som har krav til bilens kvaliteter - som er annerledes enn det man kanskje kunne forvente. Data fra Ford viser nemlig at gjennomsnittsalderen på kjøpere av raskere, mer sportslige biler som Fiesta ST, Focus ST, Focus RS og Mustang har økt med mer enn 10% fra 2010 til 2016.

For andre år på rad økte salget av denne type biler med mer enn 60% i fjor.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford bekrefter 7 av 13 nye globale elektrifiserte kjøretøy - som kommer i løpet av de neste 5 årene.

Ford bekrefter 7 av de 13 elektrifiserte modellene - lanserer elektrifisert F-150, Mustang og Transit som en del av en betydelig satsning på elektrifiserte plattformer og selvkjørende biler frem mot 2020. Ansetter 700 mennesker.

Ford kunngjorde i dag 7 av de 13 nye globale elektrifiserte bilene som lanseres i løpet av de neste fem årene, inkludert hybridversjoner av bestselgeren F-150 pickup og ikoniske Mustang i USA, en plug-in hybrid Transit Custom varebil i Europa og en hel-elektrisk SUV med en forventet rekkevidde på minst 482 km for kunder globalt.

Ford  vinner “Oscar” for beste  småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Ford vinner “Oscar” for beste småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Fords lille men likevel meget kraftige 1.0‑liters EcoBoost-motor er kåret som klassevinner i Årets Internasjonale Motor for 5. år på rad. Dommerne la spesielt vekt på kombinasjonen av kjørbarhet, ytelser og økonomi. Den sparsomme 3-sylindrede EcoBoost-motoren ble kåret til “Beste Motor Under 1.0-liter” av en jury på 65 motorjournalister fra 31 land.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no